Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over payrolling

Je wilt graag met payrolling aan de slag, maar weet er nog niet alles van. Het is dus eerst belangrijk dat jij je goed inleest in de voor- en nadelen van payrolling. Taken die veel tijd in beslag nemen worden namelijk van je overgenomen. Maar er zijn ook nog wel wat taken die je zelf moet blijven doen. Ben je benieuwd hoe dat precies zit? Lees dan snel verder!

Taken die de payroller overneemt

Jouw personeel komt op papier in dienst onder een payrollorganisatie, de organisatie wordt dan jouw juridische werkgever. Dit betekent dat de organisatie ook de arbeidsrisico’s overneemt. Een payroller helpt je onder andere met salaris- en personeelsadministratie, verzuimbegeleiding en arbo, loondoorbetaling bij ziekte en advisering bij personeelsvraagstukken. Er zijn dus veel verschillende taken die je kan laten uitbesteden!

De taken die je zelf moet blijven doen

Zelf blijf jij de belangrijkste taken zelf bepalen, zoals het aannemen van nieuw personeel. Maar ook het voeren van functionering en beoordelingsgesprekken, het salaris en andere interne zaken. Er verandert onderling helemaal niks, op de werkvloer blijft alles nog hetzelfde. Je kan het zien dat alleen het contract anders is. 

De voordelen

Je betaalt aan een payrollorganisatie een vast bedrag. Op deze manier weet jij precies wat je uitgeeft en sta je niet ineens voor een verassing. Je financiële administratie wordt op deze manier veel inzichtelijker. Daarnaast verandert er voor je personeel niet veel, behalve dat zij naar een professionele dienstverlening kunnen voor vragen. Een ander voordeel is de werkgeversrisico. Je hoeft namelijk een personeelslid die ziek of arbeidsongeschikt is niet meer door te betalen. Dit kan een financiële meevaller zijn als je een klein bedrijf hebt.

Meer weten over Payrolling?

Enthousiast geworden over payrolling?  Of wil je meer weten? Kijk dan eens op de website van Payroll select. Hier kan je terecht met al je vragen rondom Payroll. Het bedrijf helpt al veel ondernemingen met payrolling, ze hebben dus veel ervaring en kunnen je vragen hierdoor altijd beantwoorden. Als je vragen hebt kan je ze stellen via de e-mail of je kan ze opbellen!

 

 

https://www.payrollselect.nl/

Gerelateerde artikelen

Demontabele container in RAL kleur, de stijlvolle container

4 tips voor het kiezen van de juiste tuinset

De mooiste konijnenhokken