Business / Business Services

Cavepromotor is de wijnklimaatkast specialist van Nederland

Ga je een liebherr wijnklimaatkast kopen dan doe je het best wel overwogen. In Nederland bestaan er misverstanden over het woord wijnklimaatkast. Bij Liebherr hebben ze het over een wijnkast met meerdere temperatuurzones. Terwijl men het in Engeland over een wijnklimaatkast heeft met meerdere temperatuurzones. In Nederland wordt de wijnklimaatkast met één temperatuurzone een wijnbewaarkast genoemd. Is het nog te volgen? Feitelijk moet je bedenken wat je wilt op basis van je eigen wijnverbruik en de benodigde opslag van de wijnen. Waarom zou je wijn opslaan? Of op welke temperatuur wens je wijn te drinken? En hoeveel flessen wil je dan opslaan en hoeveel wil je er op serveertemperatuur hebben liggen? Heb je alleen rode wijn, of meer witte wijn of ben je een liefhebber van bubbels en moet de champagne vooral koud liggen. Door vooraf goed na te denken wat u wenst aan te schaffen, komt u vanzelf uit bij de expert op het gebied van wijnkasten en dat is Cavepromotor. Deze organisatie is voortgekomen uit de firma wijnpromotor. Deze wijnleverancier had en heeft alleen maar exclusieve wijnen in het assortiment. Momenteel is het te druk met het uitleveren van de wijnkasten, dus is er even geen tijd om mooie wijnen in te kopen. De wijze van aankoop is elk jaar weer door de nieuwe botteling te proeven en niet omdat de wijn van het vorige jaar goed was ook de volgende botteling af te nemen. Kortom, wijnfreaks pur sang die klanten adviseren over de aanschaf van de juiste wijnkast.

En daarbij levert Cavepromotor bij elke wijnkast een digitale hygrometer. Deze stelt je in staat om de relatieve luchtvochtigheidsgraad in de wijnklimaatkast te kunnen meten. In elke Liebherr wijnklimaatkast is een ventilator of zijn lavasteentjes voorzien om de luchtvochtigheidsgraad omhoog te kunnen brengen. De vraag is natuurlijk wanneer moet je de ventilator inschakelen? Als de luchtvochtigheidsgraad te laag is, dan moet de ventilator worden ingeschakeld. Daarbij is het zo dat je dan wel moet weten wanneer en daarbij helpt de hygrometer.

Zo is het dat de omgevingstrillingen die door de omgeving in en rond wijnkast worden georganiseerd gereduceerd moeten worden. Maar hoe ga je dat doen? Dit wordt gerealiseerd door elke wijnkast op een set Vibration Reduction Blocks te plaatsen. De wijnkast staat er bovenop en op het moment dat de wijnen in de kast worden geplaatst, zakt de wijnkast als het ware in de blocks. Hierdoor ontstaat een schokbrekend effect. Dit effect zorgt ervoor dat de wijnen niet te snel ouderen.

Meer informatie: www.cavepromotor.nl (3**)