Grotebomencheque
Image default
Meubels

Deze vloeren zijn ideaal als je een druk leven hebt!

In de wereld van vloeren heb je gigantisch veel keuze. We snappen daarom dat je door de bomen soms het bos niet meer ziet. Als je een druk leven hebt wil je natuurlijk niet te veel tijd kwijt zijn aan het onderhoud van je vloer. Sommige houten vloeren moet je bijvoorbeeld in de lak of olie zetten. Bovendien moet je uitkijken met welke schoonmaakmiddelen je gebruikt en moet je viltjes onder al je meubels plakken. We snappen dat je daar niet altijd de puf voor hebt. Daarom zetten we in dit artikel een aantal vloeren uiteen die geschikt zijn voor mensen met een druk leven. Een cementdekvloer laten leggen is verstandig als je een vloer mooi wilt leggen.

Tegels

Tegels zijn er in verschillende soorten en maten en zijn eigenlijk altijd wel stijlvol. Bovendien zijn ze fantastisch te combineren met vloerverwarming. Ideaal voor de echte koukleumen. Tegels hebben een glad oppervlak en zijn daardoor makkelijk schoon te houden. In de meeste gevallen kun je alle schoonmaakmiddelen gebruiken. Alleen bij natuursteen moet je nog wel eens uitkijken met bijvoorbeeld schoonmaakazijn. Een nadeel aan tegels zijn de voegen. Eens in de zoveel tijd is het belangrijk om deze goed schoon te maken, omdat hier zich veel vuil kan ophopen. Hier bestaat gelukkig speciale voegenreiniger voor.

PVC

PVC is een ideale vloer voor mensen die geen zin hebben in gedoe. Het is een duurzame vloer die je ook nog eens ontzettend makkelijk zelf kunt leggen. Daarnaast is PVC ontzettend goedkoop. Ook PVC heeft een lekker glad oppervlak, waardoor vieze vlekken makkelijk weg te poetsen zijn en de stofzuiger makkelijk het stof op kan zuigen. PVC kun je kopen in verschillende looks. Zo kun je gewoon een leuk kleurtje kiezen, maar ook gaan voor een houtlook, betonlook of marmerlook.

Vinyl

Een vloer van vinyl lijkt een beetje op een vloer van PVC. Vinyl is echter net iets minder stevig, maar daardoor ook net weer een stukje goedkoper dan PVC. Ook voor vinyl geldt dat het gladde oppervlak maakt dat vieze vlekken ontzettend makkelijk weg te poetsen zijn en dat je met alle schoonmaakmiddelen de vloer schoon kunt maken.