Grotebomencheque
Image default
Dienstverlening

Een hardcover boek drukken en in eigen beheer uitgeven

Een zelfgeschreven hardcover boek drukken en uitgeven is voor veel mensen een droom. De verwezenlijking van een dergelijk boek met harde kaft gaat niet zonder slag of stoot, want er is veel aanbod en concurrentie. De kans is groot dat uitgeverijen “nee” als antwoord geven. Wanneer een samenwerking met een uitgeverij er (nog) niet in zit, kunt u erover denken een hardcover boek te drukken en in eigen beheer uit te geven. Op deze manier is het wel makkelijk om uw boek op de markt te brengen.

De rol van grafische vormgeving

Bij het zelf uitgeven van een titel kan De Beste Boekdrukkers u wederom van dienst zijn. De drukkerij kan u helpen om een aantrekkelijk product te creëren en zo het succes ervan op de markt te vergroten. Deze onafhankelijke expert heeft namelijk niet alleen dertig jaar ervaring in het drukken van materiaal, maar ook in de grafische vormgeving ervan. Wilt u een hardcover boek drukken dan spelen wat betreft opmaak zowel de binnenkant als de buitenkant een rol. De Beste Boekdrukkers zorgt ervoor dat uw titel door uw beoogde doelgroep wordt gewaardeerd.

Het corrigeren en redigeren van een titel

Besluit u een hardcover boek te drukken en u wat betreft grafische vormgeving bij te laten staan door De Beste Boekdrukkers, dan dient u eerst een andere cruciale fase af te ronden. De fase van het corrigeren en redigeren van uw werk. Al bent u namelijk nog zo zeker over de inhoud van uw werk, kleine details zoals typ-, spellings- en grammaticafouten doen daar behoorlijke afbreuk aan. Het laten corrigeren van uw titel kunt u door een professional laten doen, alhoewel dat niet noodzakelijk is.

Marketing en financiering

Laat u binnenkort een hardcover boek drukken, dan zijn tot slot ook nog de marketing en financiering van belang. Heeft u er al over nagedacht hoe u de titel op de markt wilt introduceren? Al is een boek nog zo goed, zonder naamsbekendheid zullen de verkoopcijfers zeker tegenvallen. Het promoten van uw werk kunt u in eerste instantie op social media doen, alhoewel het ook verstandig is om contact met boekenbeurzen te leggen.

https://www.debesteboekdrukkers.nl/