Grotebomencheque
Image default
Woning en Tuin

Een waterdicht dak met vezelcement golfplaten

Wil je een waterdicht dak? Dan zijn vezelcement golfplaten altijd een goede oplossing. Deze platen kunnen namelijk op een groot aantal gebouwen worden gelegd. Door de eigenschappen van de platen zul je veel voordelen kunnen behalen. Ook kun je ze in meerdere afmetingen aanschaffen. Door naar de juiste maten te kijken kun je de montage eenvoudig gaan realiseren en hoef je er niet veel tijd aan kwijt te zijn. Met voldoende kennis van de specificaties ben je altijd goed voorbereid en weet je precies wat de golfplaten voor jouw gebouw kunnen betekenen op de lange termijn.

 

Een goede vochtregulatie

De vezelcement golfplaten zijn platen die bestaan uit PVA kunststof vezels. Deze vezels worden gebonden door cement. Het is een veilig alternatief voor de ouderwetse asbestplaten. Wel hebben ze ongeveer dezelfde eigenschappen. Zo is er bijvoorbeeld een goede vochtregulatie te vinden. Zo zal regen geen kans krijgen om door te dringen en zal er binnen weinig condensvorming zijn. De dampen worden namelijk wel doorgelaten. Hierdoor heb je altijd een goed geïsoleerd gebouw. Binnenshuis zul je hierdoor ook geen schimmels en andere problemen meer komen. Jouw woning is altijd van het beste voorzien met de platen.

 

Weinig geluid en een lange levensduur

Er zijn echter nog meer voordelen te behalen aan de vezelcement golfplaten. Zo ben je ook voorzien van een geluiddempende eigenschap. Geluiden van buitenaf zullen vrijwel niet hoorbaar zijn. Tegelijkertijd zullen de geluiden die jij maakt in het gebouw ook niet meer goed hoorbaar zijn voor de omgeving. Je kunt ook met warmte werken. De platen zijn namelijk ook brandwerend. Dit maakt het een geschikt dak voor verschillende werkplaatsen. Je bent voor langere tijd voorzien van een goede oplossing. Met een lange levensduur en weinig onderhoud hoef jij je geen zorgen te maken over kosten.

 

De montage is eenvoudig voor grote oppervlakten

De vezelcement golfplaten zijn in meerdere afmetingen te krijgen. Jouw dakconstructie zal hierbij een leidende factor zijn. Je profiteert dan van een eenvoudige montage. Het relatief lichte gewicht zorgt ervoor dat je ze eenvoudig op hun plek kan leggen en er worden grotere oppervlakten bedekt. Binnen een korte tijd is het gebouw van een nieuw dak voorzien. De voordelen zullen dan direct merkbaar zijn. De lange levensduur die te vinden is bij deze golfplaten zal jou niet snel meer een extra bedrag op gaan leveren en jouw dak is jarenlang weer waterdicht.