Grotebomencheque
Image default
Gezondheid

Effectieve Behandeling van een Gescheurde Schouderpees

Een gescheurde schouderpees kan een aanzienlijke impact hebben op uw dagelijks leven en uw mobiliteit beperken. Bij Fysio Eray bieden we gespecialiseerde fysiotherapie om u te helpen bij het herstel en het verminderen van pijn.

Begrijpen van een Gescheurde Schouderpees

Een gescheurde schouderpees ontstaat meestal als gevolg van een plotselinge blessure of door langdurige overbelasting. Deze blessure treft vaak de pezen van de rotator cuff, wat resulteert in ernstige pijn, zwakte en beperkte bewegingsvrijheid van de schouder.

Symptomen van een Gescheurde Schouderpees: Typerende symptomen zijn scherpe pijn bij beweging van de schouder, moeite met het heffen van de arm en krachtverlies in de betreffende schouder. Deze symptomen kunnen uw alledaagse activiteiten aanzienlijk hinderen.

Diagnostisch Proces

Bij Fysio Eray starten we met een grondig diagnostisch onderzoek om de aard en de ernst van de peesscheur vast te stellen. Onze fysiotherapeuten voeren een gedetailleerd lichamelijk onderzoek uit en kunnen indien nodig aanvullende beeldvormende tests zoals echografie of MRI aanbevelen.

Gedetailleerde Evaluatie: We analyseren uw specifieke klachten en voeren uitgebreide fysieke tests uit om een nauwkeurige diagnose te stellen. Dit stelt ons in staat om een gepersonaliseerd behandelplan op te stellen dat gericht is op uw herstel.

Behandelmethoden

Bij Fysio Eray bieden we een scala aan behandelopties die zijn afgestemd op uw individuele behoeften:

Manuele Therapie: Onze gespecialiseerde therapeuten gebruiken technieken zoals mobilisatie om de mobiliteit van de schouder te verbeteren en spierspanning te verminderen.

Oefentherapie: Gerichte oefeningen helpen om de kracht en flexibiliteit van de schouder te herstellen. Deze therapie helpt ook bij het verbeteren van de algehele functie van de schouder en het voorkomen van verdere complicaties.

Pijnmanagement: We maken gebruik van verschillende methoden zoals dry needling, taping en elektrotherapie om pijn te verminderen en ontstekingen te beheersen, waardoor het herstel wordt bevorderd.

Herstel en Preventie

Het herstelproces varieert per individu, afhankelijk van de ernst van de blessure en de reactie op de behandeling. Onze therapeuten begeleiden u gedurende het hele hersteltraject en passen het behandelplan aan op basis van uw voortgang.

Langdurige Ondersteuning: Na het herstel bieden we voortdurende ondersteuning en advies om herhaling van blessures te voorkomen en uw schoudersterkte te behouden.

Contact

Heeft u last van een gescheurde schouderpees? Neem vandaag nog contact op met Fysio Eray om een afspraak te maken. Onze toegewijde fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen bij uw herstelproces en uw schouderklachten te verminderen. Bezoek onze website of bel ons voor meer informatie over onze diensten.

 

https://fysioeray.nl/gerichte-fysiotherapie-bij-een-gescheurde-schouderpees/