Grotebomencheque
Image default
Zakelijke dienstverlening

Employability in de praktijk

De goede opleiding, de juiste ervaring en een positieve betrokkenheid van elke medewerker.

Als deze drie onderdelen voor elke medewerker van een organisatie goed geregeld zijn, “lopen de machines al soepel” en kan de organisatie zijn producten goed op de markt zetten. Zowel nu, als in de toekomst.

Hiervoor is veel inzet nodig. Van de organisatie, maar ook van de medewerkers. Zo gaat een opleiding maar een beperkt aantal jaren mee. Functies veranderen van inhoud. De technologische veranderingen gaan in een steeds sneller tempo. Van stoom naar stroom, van televisie naar pc, van telegraaf naar mobiele telefoon. Het zijn maar fracties van seconden.

Dit kan zorgen voor onzekerheid bij de medewerkers. Zij functioneren niet meer zoals eerst.

Het is belangrijk dat er bijtijds aandacht besteed wordt aan de oorzaken. Gaat het inderdaad om achterstand in kennis voor de functie of zijn er andere dingen aan de hand en is er bijvoorbeeld een stuk supervisie nodig, of kan intervisie in teamverband uitkomst brengen.

Ook fysieke beperkingen kunnen een rol spelen bij Employability. Zowel in de danswereld, als in de sportwereld is bekend, dat een carrière maar een beperkt aantal jaren duurt. Men weet van te voren, dat er (met ondersteuning van de werkgever/sportbond) een tweede loopbaan uitgezet moet worden.

Een maatschappij, waarin in de toekomst veel ouderen langer zullen gaan werken, zal een loopbaanverandering dan ook veel vaker voor gaan komen.

Outplacementbureau Werkcontact biedt ondersteuning bij de realisatie van de juiste opleiding, ervaring en motivatie door middel van onze expertise op het gebied van leeftijdsbewust personeelsbeleid, bedrijfsscholing, ontwikkeling van eerder verworven competenties (EVC’s), supervisie, intervisie, loopbaanadviezen, outplacement, spoor 2 re-integratie en het begeleiden en revitaliseren van medewerkers in dit proces.

Motto Outplacementbureau Werkcontact

Het motto van Werkcontact is “prettig werken tot uw 65e”. Dat houdt in, dat wij ons vooral bezig houden met levensloopbestendige functies, employability van uw medewerker en wat uw medewerker gemotiveerd aan het werk houdt.

https://www.outplacementverzekering.nl

Gerelateerde artikelen

Op welke manier kan een glasvezelmonteur u van dienst zijn?

Hier vindt u een groot aanbod aan grondverzetmachines in Noord-Holland

Filtertechniek voor lucht, stof en vloeistoffen