Grotebomencheque
Image default
Zakelijke dienstverlening

Goederen importeren uit China middels wholesale

Bent u geïnteresseerd in het proces van goederen importeren uit China of houdt u zich daar al mee bezig? Dan bent u ongetwijfeld bekend met de term wholesale. Wholesale e-commerce betreft de online inkoop van goederen met het oog op wederverkoop. De populariteit van Chinese leveranciers heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, niet in de laatste plaats vanwege de lage prijzen. Wederverkopers importeren de handelswaar, slaan deze op in een magazijn en verzenden deze vervolgens naar retailers of eindgebruikers.

De kwaliteit van producten van wholesale leveranciers

Wilt u goederen importeren uit China als wederverkoper, dan is de eerste vraag die rijst ‘Waar vind ik wholesale leveranciers en hoe zorg ik ervoor dat zij mij hun spullen willen verkopen?’. Het gros van de online retailers biedt producten aan die niet door henzelf of door iemand die zij kennen, zijn vervaardigd. Wilt u op deze manier goederen importeren uit China, dan is het dus van des te groter belang dat u de kwaliteit ervan kunt nagaan. 

Het aanvragen van een sample

De ervaring leert dat het lastig kan zijn om een duidelijk beeld te creëren van de kwaliteit van de producten die u op het oog heeft. In sommige gevallen kunt u een sample aanvragen, waarmee u kunt testen of het artikel dat u op het oog heeft, aan de door u gestelde eisen voldoet. Dit doet u door contact te leggen met de leverancier. Dit deel van het importproces kunt u echter ook uit handen geven. Het van oorsprong Nederlandse CSP is een voorbeeld van een bedrijf dat dit voor u kan overnemen.

Het belang van een gedegen kwaliteitscontrole

Gaat u goederen importeren uit China, dan is het van groot belang dat u deze schakel in het importproces niet overslaat. Ook niet wanneer u onder sterke tijdsdruk staat. Voor u als wederverkoper is de kwaliteit van de spullen die u aan de consument aanbiedt, van groot belang. Het feit dat Chinese producten niet onder iedereen direct een ijzersterk imago genieten, onderstrepen dit nog eens. Met een goede kwaliteitscontrole doet u zichzelf en uw klanten een groot plezier.

https://www.cspacific.com/