Grotebomencheque
Image default
Woning en Tuin

Gootsteen verstopt?!

Je hebt zojuist een uitgebreide maaltijd gekookt voor je vrienden en familie. Hup, even alle borden en schalen afspoelen onder de kraan voordat ze de vaatwasser in gaan. Na een gezellige avond keert iedereen terug naar huis en kruip jij lekker onder de dekens. De volgende ochtend ga je rustig een ontbijtje maken, maar dan zie je het ineens. De gootsteen is verstopt!

Oorzaken van verstoppingen

In dit geval is het duidelijk: de verstopping is veroorzaakt door opgehoopte etensrestjes. Maar dit hoeft natuurlijk niet altijd het geval te zijn! Verstoppingen kunnen ook veroorzaakt worden door opgehoopte zeepresten, haren of hygieneproducten. Het kan ook zomaar zijn dat jouw riolering zodanig verouderd is, dat hij begint te haperen. Het is dus belangrijk om je riolering goed te onderhouden, zo kun je nog proberen om een rioolprobleem te voorkomen. Mocht het al te laat zijn, dan is het zaak dat er snel een oplossing komt!

Gevolgen van verstoppingen

Helaas, er is toch een verstopping in jouw afvoer ontstaan. Erg vervelend natuurlijk! In het begin zul je er nog niet al te veel last van hebben, aangezien je dagelijks ritme er nog niet door wordt verstoord. Maar zolang je er niets aan doet, kan het probleem verergeren! Dan sta je rustig in de keuken ontbijt te maken en lijkt het ineens alsof je eten bedorven is. Dit kan toch niet zo zijn? Je gaat de geur achterna en hee, het lijkt vanuit je gootsteen te komen! Een verstopping gaat namelijk vaak gepaard met een nare rioollucht. Hier zit je toch niet op te wachten?

De beste oplossing

Wat is nu de beste oplossing? Ga je zelf aan de slag om de verstopping te verhelpen? Vaak halen de huis-tuin-en-keuken-middeltjes niets uit en kun je net zo goed je geld door de afvoer spoelen! Lichte verstoppingen zijn nog op te lossen met een rubberen ontstopper, maar ook deze laat het regelmatig afweten. Dan schakel je dus een rioolspecialist in. De verstopping wordt dan zo snel mogelijk opgelost, zodat jij rustig verder kan met je dag!

De beste rioolspecialist

Dan wil je natuurlijk wel de beste rioolspecialist van jouw omgeving hebben voor de klus! Je vindt hem direct bij Rioolprobleem Kwijt. Dankzij hun landelijk netwerk van rioolspecialisten hebben ze altijd een specialist voor jou klaar staan! Een oplossing is dus nooit ver weg en een afspraak is via de website ook nog eens zo gemaakt. Zo ben jij in een mum van tijd verlost van jouw rioolprobleem.

https://rioolprobleemkwijt.nl/