Grotebomencheque
Image default
Bedrijven

Handige informatie over zonnepanelen

Als jij je aan het verdiepen bent in het aanschaffen van zonnepanelen marum zul jij vast wel tegen een aantal vragen aanlopen. In deze blog gaan we een aantal veel gestelde vragen uitleggen zodat jij die informatie alvast in the pocket hebt!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Vroeg of laat zal jij je afvragen hoeveel zonnepanelen je dan zou moeten aanschaffen om genoeg energie op te wekken voor je dagelijks gebruik. Nu is het zo dat de hoeveelheid zonnepanelen afhankelijk is van verschillende factoren zoals:

–          Hoeveel stroom verbruik je? Je kunt dit zien door naar je totale energieverbruik van de afgelopen 12 maanden te kijken en dit door 12 te delen.

–          Hoe is je dak georiënteerd? De zonnepanelen plaatsen op het zuiden is ideaal, maar helaas niet altijd mogelijk. Zonnepanelen op het noorden zullen aanzienlijk minder stroom kunnen opwekken dan op het zuiden gelegen zonnepanelen, dan heb je dus ook meer panelen nodig.

–          Hoeveel ruimte heb je? Het kan goed zijn dat je een klein dak hebt of te maken hebt met constructies zoals een uitbouw.

Wat als er een tijd lang geen zon schijnt?

We wonen in Nederland en ons koude kikker landje heeft niet de meeste zonuren op deze planeet. Je wilt wel verduurzamen en geld besparen met zonnepanelen marum, maar je wilt natuurlijk niet zonder stroom komen te zitten in de winter. Wees niet bang, de meeste mensen kiezen er namelijk voor om nog op het net aangesloten te blijven. In dit geval draait de meter terug als je energie opwekt en loopt die door als je energie verbruikt. Als je niet op het net zit dan moet je genoeg accu capaciteit hebben om op de zonnige dagen alle opgevangen energie te kunnen opslaan. Deze accu’s zijn erg duur en daarom kiezen de meeste mensen toch om op het net aangesloten te blijven.

 

https://vergelijksolar.nl/zonnepanelen-marum/