Er is grote behoefte aan innovatieve oplossingen binnen de vastgoedsector om ruimte te creëren voor wonen en werken. En op hetzelfde moment staat een grote hoeveelheid industrieel erfgoed leeg, omdat ze niet meer gebruikt kunnen worden waar ze een tijd geleden voor bedoeld waren. Respace heeft een oplossing voor beiden uitdagingen; een revolutionaire bouwmethode voor herbestemming industrieel erfgoed. Waarbij iedere mogelijke ruimte omgebouwd kan worden tot duurzame woon- of werkruimte.
Duurzame herbestemming van industrieel erfgoedDe bouwmethode die Respace ontwikkeld heeft, geeft eigenaren van erfgoed, projectontwikkelaars en architecten ontwerpvrijheid, maar ook vrijheid in het indelen en gebruiken van te transformeren gebouwen. Met duurzaam bouwen als uitgangspunt; circulair van begin tot eind. Zowel in het ontwerp, als de constructie als het gebruik. Helemaal cradle to cradle.
Herbestemming van industrieel erfgoed gaat met Respace extreem snel, voordelig en duurzaam. Binnen een paar maanden wordt een gebouw getransformeerd tot een bruikbare woon- of werkruimte. Die weer functioneel en winstgevend kan worden.
Werkwijze
Langdurig en flexibel gebruikHet Respace systeem kan heel makkelijk opnieuw ingedeeld worden. Wanden kunnen verplaatst worden en delen kunnen gedemonteerd worden en ergens anders weer opgebouwd worden. Dat zorgt voor dynamiek en efficiëntie, zowel op de korte als de lange termijn. En voor duurzame en langdurige herbestemming van industrieel erfgoed. Het biedt bovendien alternatief voor toekomstbestendigheid van recenter gebouwde bedrijfspanden en commercieel vastgoed.
Voorbeeld herbestemmingsprojectHet Werkspoorkwartier in Utrechts wordt getransformeerd naar een creatieve en culturele omgeving. In de Werkspoorfabriek heeft Respace meer dan 3000m2 kantoorruimte gecreëerd. De oorspronkelijke constructie is daarbij niet aangetast waardoor onder meer de karakteristieke glasstroken behouden zijn gebleven. Zo zorgt herbestemming van industrieel erfgoed ook voor behoud van zichtbare geschiedenis.
|