Grotebomencheque
Image default
Bedrijven

Het gevaar van mos en algen op uw gevel

Meer regen, kortere dagen en minder zonlicht. De ideale omstandigheden voor mos en algen. De groene aanslag op je dak en gevel is niet alleen een onfrisse uitstraling, maar kan ook nog eens voor schade zorgen. Door het vasthouden van vocht kan er namelijk schimmelvorming ontstaan. Helemaal in een seizoen als de herfst krijgen veel woningen last van mos en algen aanslag met schimmelvorming als gevolg. Tijdig je gevel laten reinigen is dus gunstig voor zowel de uitstraling als de status van je woning.

 

Mos en algen verwijderen van je woning

Om mos en algen te verwijderen van je gevel kun je ervoor kiezen om dit zelf te doen met een steiger en een hogedrukspuit. Simpel, snel en bespaart veel kosten wanneer je een professioneel bedrijf inhuurt. Je pakt de Kärcher uit de schuur of leent die van je buurman en gaat aan de slag. Bij de meest hardnekkige stukjes zet je de hogedrukreiniger er even goed en dicht op zodat je die ook verwijdert en je hebt meer een mooie schone gevel. Althans dat denk je.

 Wat velen niet weten en vaak te laat achter komen is dat het ontzettend belangrijk is om te bepalen met wat en hoe je de gevel schoonmaakt. In een overgroot merendeel van de gevallen die zelf hun gevel schoonmaken, zullen zij deze ook flink beschadigen. Soms zelfs met onherstelbare schade als gevolg. Niet elke steensoort is bestemd voor een hogedrukreiniger, niet elke soort aanslag kan met enkel water verwijderd worden. Wanneer je met volle druk de waterstraal op je gevel zet, heb je kans dat je voegen het niet overleven. Pas dus op met het zelf schoonmaken van je gevel.

 

Gevelreiniger specialist

Bij het reinigen van de gevel komt er dus wel meer kijken dan een steiger en een hogedrukspuit. Het bepalen van de beste schoonmaaktechniek, gebaseerd op de ondergrond en type aanslag. Kun je het beste overlaten aan een deskundige om verdere schade en problemen te voorkomen. Daarbij mogen zij met speciale schoonmaakmiddelen werken die aanslag en mos vorming tegen gaan.