Grotebomencheque
Image default
Cadeau

Het voornaamste verschil tussen de e-sigaret en een normale sigaret uitgelegd

 

Sigaretten zijn al vele jaren onderdeel van de maatschappij. De eerste tabaksplanten werden aan het einde van de 15e eeuw ontdekt in Latijns-Amerika; enkele eeuwen later lagen de eerste sigaretten voor het eerst in de schappen op het Europese continent. Een vorm van roken die we minder lang kennen, is het gebruik van een zogenaamde e-sigaret. Hilbert A. Gilbert, een Amerikaan uit Pennsylvania, bedacht dit product in de jaren zestig van de vorige eeuw. Maar wat is het voornaamste verschil tussen de e-sigaret en de reguliere sigaret? In dit blog proberen we de zo goed mogelijk uit te leggen. 

De gewone sigaret

Laten we beginnen bij de gewone sigaret. Op het moment dat de reguliere sigaret op de markt kwam, was er niet veel te kiezen. Een sigaret was slechts te verkrijgen in één variant. Ondanks het feit dat er verschillende aanbieders waren van de sigaret, bleef de smaak of geur over het algemeen hetzelfde. Dit veranderde toen er uitvoeringen met click hulzen op de markt kwamen. Aan de binnenzijde van deze tabakswaren bevond zich een bolletje die ingeklikt kon worden, waarna de sigaret een mentholsmaak kreeg. Deze variant van sigaretten werden in 2020 verboden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). 

De e-sigaret

Anders dan bij reguliere tabakswaren, kunt u bij de e-sigaret wel voor een bepaald smaakje kiezen. Bij een partij als Smokesmarter kiest u uit e-liquids, aroma’s, boosters, bases, nic salts en cbd’s. De e-liquid is de basis van uw smoker, want zonder e-liquid werkt uw apparaatje niet. Wilt u zelf een e-liquid maken? Dan kunt u een aroma en een base combineren. Aroma’s zijn smaakstoffen en zijn vaak te herkennen aan de fruitige smaakjes. Boosters zorgen ervoor dat het nicotinegehalte in een vloeistof verhoogd worden, terwijl de Nic Salt- en CBD-opties op andere wijze gefabriceerd zijn dan de overige opties. Daar waar de andere vloeistoffen geproduceerd zijn in de fabriek, zijn deze producten op een meer natuurlijke wijze verworven. Nic Salt is afkomstig uit een bepaald gedeelte van de tabaksplant, terwijl CBD gehaald is uit hennep- en wietplanten.