Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Hier wil je op letten als je boekhouding uitbesteedt

Heb je ooit iemand horen zeggen dat de boekhouding het leukste onderdeel is van werken? De kans is vrij klein. De meeste mensen houden namelijk totaal niet van boekhouding en besteden het om die reden dan ook uit aan een boekhouder. Wil jij de boekhouding ook uitbesteden? Dan is het belangrijk dat je de onderstaande aandachtspunten in het achterhoofd houdt. 

 

Ervaren boekhouder 

 

Voordat je de boekhouding gaat uitbesteden, is het natuurlijk belangrijk dat je een ervaren boekhouder vindt. Dit kan je doen door in de omgeving te vragen of iemand ervaring heeft met een goede boekhouder of je kan online zoeken. Zoek dan eens op boekhouder Hilversum en je zal genoeg resultaten zien. Doe onderzoek naar elke mogelijke boekhouder zodat jij weet welke boekhouder jou het beste kan helpen. Het is slim om contact op te nemen met de boekhouder en te vragen naar de ervaring die hij heeft. 

 

Eindverantwoordelijke

 

Een boekhouder betekent niet dat jij nooit meer hoeft om te kijken naar de boekhouding. Jij blijft namelijk toch de eindverantwoordelijke voor de boekhouding van jouw bedrijf. Jij bent degene die de gegevens moet invullen bij de Belastingdienst. Het voordeel van een boekhoudprogramma ZZP in combinatie met een boekhouder is dat jij ook altijd kan meekijken in de administratie. Een boekhoudprogramma is een systeem waarin jij alle gegevens kan opnemen die betrekking hebben op de administratie. Je kan onder andere de uren en kilometers bijhouden door een speciale applicatie op de telefoon. 

 

Boekhouding controleren

 

Het wordt aan ZZP’ers vaak aangeraden om een boekhoudprogramma te gebruiken. Het voordeel ervan is dat jij dus inzicht hebt in de administratie. Als jij een boekhouder hebt gecombineerd, betekent het dat je het werk van de boekhouder kan controleren. Dit moet je ook vooral doen. Je betaalt immers geld aan de boekhouder en het is de bedoeling dat de boekhouder goed werk levert. Het is vaak handig om af en toe even af te spreken met de boekhouder om alle administratie te doorlopen. Het is sowieso wel slim om goed contact te onderhouden met de boekhouder. 

 

Afspraken maken

 

Er is niet een vaste werkwijze tussen een ZZP’er en de boekhouder. Dit kan zelf worden ingevuld en daarvoor kan je het beste afspraken maken. Het is belangrijk dat deze afspraken worden vastgelegd in een contract. Dit geeft zowel jou als de boekhouder een houvast. Het is dan namelijk altijd duidelijk wat er van elkaar verwacht wordt. De kans op miscommunicatie of problemen wordt dan aanzienlijk verkleind. Laat het contract overigens ondertekenen door beide partijen. Zo maak je het contract echt bindend en kan er actie ondernomen worden als een partij zich niet aan de gemaakte afspraken houdt.