Grotebomencheque
Image default
Sport

Investeer in je eigen comfort met duurzame rijkleding

Je rijkleding moet aan een aantal belangrijke eisen voldoen. De pasvorm moet goed zijn om schuren tijdens het rijden te voorkomen. De elegante uitstraling maakt rijkleding tot een inspiratiebron binnen de modewereld. En de kwaliteit moet uitzonderlijk zijn want je kleding krijgt tijdens het gebruik heel wat te verduren. Investeer daarom altijd in duurzame rijkleding, want daar heb je het langste plezier van!

Hoe weet je of je kwaliteit koopt?

Om te weten of je kwaliteit koopt moet je eigenlijk de stof kunnen voelen. Kwaliteitsmaterialen zijn voelbaar dikker en de meeste kleding heeft een dubbele stiknaad. Wil je online bestellen dan is Samshield kleding een topmerk dat niet in je kast mag ontbreken. Of een Vestrum rijbroek die naast de kwalitatieve materialen ook bekend staat om zijn zeer comfortabele pasvorm.

Voor andere items is het wel aan te raden om langs de winkel te gaan. Je cap is bijvoorbeeld een onmisbaar onderdeel van je uitrusting maar zeker het uitzoeken een goede rijhelm kost tijd. Het is zelfs mogelijk om een Samshield cap op maat te laten maken. Zo zorg je voor een belangrijk veiligheidsitem dat ook bij langer dragen altijd comfortabel zit.

Nog een groot voordeel van kwaliteit

Kwaliteitskleding kopen is de investering meer dan waard. Je rijdt comfortabeler en ziet er ook nog eens oogverblindend uit! Dat geldt overigens niet alleen voor jezelf maar ook voor duurzame paardenuitrusting zijn er verschillende leuke merken zoals PS of Sweden.

Nog een voordeel van het kopen van kwaliteit is dat het beter voor het milieu is. De kledingindustrie veroorzaakt veel vervuiling en dat komt vooral door goedkope kleding die na een paar keer wassen al uit elkaar begint te vallen. Kwaliteitskleding van een goed merk blijft jarenlang goed en voelt iedere keer dat je het draagt weer als nieuw.