Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

IOTA kopen

IOTA is een munt die het anders doet. Vergelijken we het met de Bitcoin dan is het grootste verschil dat er niet van een blockchain gebruik gemaakt wordt. IOTA maakt gebruik van een technologie met de naam ‘Directed Acyclic Grap’. Afgekort wordt de technologie ‘DAP’ genoemd. 

Het grote verschil van deze technologie in vergelijking met de blockchain is dat alle technologische middelen verhandeld kunnen worden zonder transactiekosten. Op deze website kun je veel lezen over een andere baanbrekende technologie: The Internet of Things. IOTA is hiervoor uitermate geschikt.

Laten we eens kijken wat nu precies het verschil is met de blockchain. De traditionele blockchain daar worden de transacties als blokken op een chronologische en lineare wijze toegevoegd aan de blokketen. 

Ieder blok is daardoor gekoppeld en het vorige en het volgende blok. Is er een nieuwe transactie dan zal deze als een blok aan de keten worden toegevoegd. Het systeem waar IOTA gebruik van maakt heeft de naam ‘Tangle’. Dit systeem werkt op een hele andere wijze. Het systeem kun je het beste uitleggen als een web van transacties. 

Deze zijn allemaal met elkaar gelinkt. Iedere transactie is weer betrokken bij het valideren van andere transacties. Het is dan ook mogelijk dat deze op een andere wijze aan elkaar gekoppeld zijn. Dit is dus niet op een chronologische volgorde zoals bij de blockchain. 

IOTA bij Bitvavo kopen is zeker de moeite waard!

 

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de werkzaamheden van een schuldhulpverlener

CV ketel offerte opvragen?

Advocaat Bunnik wanneer je familieruzies wilt voorkomen