Grotebomencheque
Image default
Dienstverlening

Is poedercoaten vriendelijk voor het milieu?

Een belangrijke vraag voor velen is wel of poedercoaten vriendelijk is voor het milieu. Vaak, wanneer er aan verf wordt gedacht, wordt er direct ook gedacht aan de belasting van het milieu. Waar vaak niet aan wordt gedacht, is het verschil tussen reguliere vloeibare verf en poedercoating. Voor het poedercoaten wordt gebruik gemaakt van een oplosmiddelvrij product. De coating is herbruikbaar en kan makkelijk worden gerecycled. Dit geldt uiteraard niet voor vloeibare verfsoorten. Alleen al hierdoor is poedercoaten een betere keuze dan het schilderen van objecten. Natuurlijk kunt u de werkzaamheden uit laten voeren door een professional, zoals door Hessels Poedercoating in Breda.

Poedercoaten: hoe zit het precies met de milieuvriendelijkheid?

Poedercoaten is een van de meest milieuvriendelijke opties die er zijn. Het poeder is in de meeste gevallen herbruikbaar en recyclebaar, vooral als het gaat om thermoplasten. Dit type poedercoating kan gemakkelijker worden omgevormd dan thermoharders. Het poeder wordt ook minder snel verspild met dit type afwerking. Als het om andere afwerkingen gaat, zoals verf, is overspray gebruikelijk. Op die manier kan maar liefst 70 procent van de verf worden verspild. Poedercoatings hebben de neiging om 5 procent of minder te verspillen, in vergelijking. Poedercoatings hebben geen oplosmiddelen nodig zoals verf, en ze geven zeer weinig vluchtige organische stoffen af die schadelijk kunnen zijn voor het milieu.

Schakel een professional in voor het beste resultaat

Milieuvriendelijkheid speelt een steeds belangrijkere rol. Bedrijven die duurzamer willen werken, kiezen dan ook liever voor poedercoaten dan voor verven. Toch, het oog wil natuurlijk ook wat. Een belangrijk voordeel van poedercoating is wel dat het volledig strak en egaal kan worden aangebracht, wat met vloeibare verf erg lastig is. Het resultaat van poedercoaten is daarmee ook mooier dan wanneer er wordt gekozen voor een andere afwerking. Wilt u een professional in poedercoaten inschakelen voor het beste resultaat? Neem dan eens een kijkje op de website van Hessels Poedercoating in Breda.

https://hesselscoating.nl/