Grotebomencheque
Image default
Dienstverlening

Kan een bavette ook in de oven worden bereid?

Het is zeker mogelijk om een bavette in de oven klaar te maken. U kunt deze echter niet rauw in de oven leggen en dan wachten tot het vlees gaar wordt. U zult deze eerst op kamertemperatuur moeten brengen en in een pan moeten aanbraden. Dit duurt enkele minuten tot het vlees aan beide zijden mooi bruin is geworden. Dan neemt u het vlees uit de pan en legt u dit op een plaat of in een schaal in de oven. U kunt hier bijvoorbeeld al wat uitjes en / of groenten aan toevoegen. De oven dient voorverwarmd te zijn tot een temperatuur van ongeveer 75 tot 80 graden. Het vlees moet uiteindelijk een kerntemperatuur krijgen van rond de 50 graden.

Kan een bavette ook op de barbecue?

Indien u een bavette op de barbecue wil bakken is het van belang om deze van tevoren goed te marineren. Het marineren van het vlees zorgt ervoor dat het malser wordt en een aangename smaak krijgt. Bovendien zorgt de marinade, die op basis van olie is gemaakt, ervoor dat het vlees voldoende olie heeft opgenomen om niet aan te kunnen branden op de barbecue. Als u dit gaat doen op een kolenbarbecue dient u er wel voor te zorgen dat de kooltjes goed warm zijn en er geen vlammen meer te zien zijn. Vlammen zorgen er namelijk voor dat u stukjes aangebrand vlees krijgt en dat is niet zo fijn om op te eten.

Een bavette kopen

Als u een bavette wil gaan kopen, is het een goede optie om dit bij de online slager te doen. Er zijn zelfs online slagers die zich specifiek richten op de verkoop van steaks en andere soorten wild en rundvlees, waardoor zij een brede kennis op dit gebied hebben opgedaan. Op de website van Beef&Steak kunt u de verschillende soorten vlees zien. Dit zijn stuk voor stuk vleessoorten van een uitstekende kwaliteit die u voor een prima prijs kunt bestellen.

https://beefensteak.nl/