Grotebomencheque
Image default
Bedrijven

Kerstster met verlichting staat gezellig achter het raam

Er is geen kerstboom zonder ster. De kerstster is zonder meer het meest essentiële accessoire van de boom, maar past ook uitstekend op een andere plek. Je kiest het dan ook zorgvuldig, volgens het thema dat je voor dit jaar hebt gepland. En je hebt keuze te over, tussen de eenvoudige gouden kerstballen, die met glitter, de lichtgevende, de kleintjes om op te hangen en de monumentale versies. Een kerstster met verlichting staat gezellig achter het raam!

 

Geef je huis en boom extra sfeer met kerststerren

De kerstperiode nadert snel en het is leuk om een ​​beetje magie in je ruimtes te brengen. In dit geval zal het middelpunt van je decoratie zeker de lichtgevende ster zijn, een geweldige klassieker die zowel jong als oud zal bekoren. De kerstster met verlichting is het paradepaardje dat we bovenaan de boom plaatsen, maar past eigenlijk overal bij. De traditionele versiering van een kerstboom blijft overigens erg populair; de boom wordt veelal versierd met ornamenten in rood, wit en goud. Deze kleuren zijn niet het resultaat van toeval. Vele mensen blijven kiezen voor deze kleuren, veelal vanwege de kracht van traditie.

 

Kerststerren kunnen overal schitteren

Heb je je wel eens afgevraagd op welke plaatsen je lichtgevende kerststerren zou kunnen plaatsen? Verlichte kerststerren kunnen overal in huis en buiten worden geïnstalleerd. Op Grotebomencheque.nl vind je lichtgevende kerststerren om op te hangen of zelfs aan een verticaal oppervlak te bevestigen. Zo passen stervormige tafellampen perfect aan de voet van de boom of op een meubel, terwijl lichtgevende vallende sterren aan ramen kunnen worden gehangen. Eindelijk zullen de stekelsterren hun plekje in de tuin vinden! En als je toch niet weet welke ster het beste in je kerstboom, bij de deur of achter het raam past, dan geven we graag advies.

 

Welke materialen en stijlen hebben kerststerren?

Er worden veel materialen gebruikt om lichtgevende kerststerren te maken. Met mooie sterren in papier of semi-dekkende synthetische materialen krijg je een gedempt en discreet licht. Ben je echter op zoek naar een glanzend effect, kies dan voor gepolijst messing of zilveren sterren. Ga voor vintage of traditionele sferen voor sterren in hout of glas die in de avond de open haard zullen opfleuren. Ten slotte zijn er voor meer moderniteit ook zwarte aluminium kerststerren, 3D metalen sterren uitgerust met LED’s of prachtige veelkleurige sterren.

 

Wat zijn de kenmerken van gloeiende kerststerren?

De meeste heldere sterren zijn uitgerust met LED-verlichting, wat energie bespaart. Sommige modellen werken op batterijen of zelfs op zonne-energie, wat handig is voor gebruik buitenshuis. Kies voor een nóg magischere sfeer voor decoratieve kerststerren die van kleur kunnen veranderen. Deze tafelsterren zijn geschikt voor gebruik in de tuin en zijn er in verschillende maten, sommige wel tussen de 40 cm en 1 m hoog. En als je jouw huis voor de kerstvakantie wilt decoreren zonder je lampen te hoeven vervangen, weet dan dat er decoratieve lampen met verschillende lampenkappen worden verkocht. Als de feestdagen eraan komen, hoef je alleen nog maar de traditionele lampenkap te vervangen door de stervormige lampenkap!

 

Gemakkelijk aan te sluiten kerstverlichting

Voor het installeren van kerststerren kunnen elektrische aansluitingen nodig zijn, vooral als het om hangende lampen gaat. In dit geval raden we je aan om een ​​elektricien te bellen die altijd het beste aanspreekpunt is voor dit soort interventies. De meeste stervormige kerstlampjes kun je gelukkig wel aansluiten op een eenvoudig stopcontact en er zijn zelfs enkele kerststerren op batterijen. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om het te vervangen door een takje hulst. Zoals alle vaste planten had hulst in de oudheid een heilige waarde. Verreweg de meeste gezinnen geven echter de voorkeur aan een mooi verlichte kerstster.

 

Symboliek van de kerstversieringen

Niet alleen de kerstboom heeft een symboliek, maar ook de kerstballen en zeker de kerstster met verlichting. Heb je je ooit afgevraagd wat ze betekenen? De dennenboom staat sinds het einde van de 7e eeuw bekend als “de boom van het Kind Jezus”. Hij droeg lange tijd ook dezelfde ornamenten als de eik die eraan voorafging, een heilige boom die versierd was voor de winterzonnewende. In die tijd werd voedsel gebruikt om de boom te sieren, want de winterzonnewende was in feite niets anders dan “een nieuwe geboorte van de zon”, het verlengen van de dagen, het zaaien voor de zomer…

 

Voeding als versiering voor de kerstboom

Men plaatste granen in de heilige eik en fruit in het bijzonder. De kerstboom droeg rode appels, maar ook gebak en snoep. De bollen, oorspronkelijk gemaakt van glas, vervingen de appels in te koude winters. En de brandende kaars die de ster van Bethlehem symboliseerde, werd snel vervangen door een ster, gemaakt van hout, om brand te voorkomen. Het is de ster van Bethlehem die aan de oorsprong ligt van de ster aan de top van de kerstboom, zij is het die de drie wijzen naar het kind Jezus zou hebben geleid.

 

Geef het prachtige verhaal achter de kerstster door

Volgens verschillende verhalen kwamen de wijzen uit het oosten aan bij het portaal van Bethlehem dankzij deze ster die hen op hun weg leidde. Het is precies om deze reden dat er sindsdien een ster bovenaan de kerstboom geplaatst. Geef aan je kinderen, neefjes en nichtjes het verhaal achter de ster door en leg uit wat de versieringen van je kerstboom betekenen. Als je deze speciale kerstlichten al hebt geplaatst en je gezellig bij de boom zit, is het makkelijker én leuker om erover te vertellen, nu je weet wat ze symboliseren!