Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Koop de nieuwste spiegel rond voor uw slaapkamer

10 leuke en functionele slaapkamer spiegel ideeën

Veel van wat u kiest voor uw slaapkamer moet zowel praktisch als aangenaam zijn. En dit is zeker het geval met slaapkamer spiegel ideeën. In tegenstelling tot andere kamers, waar een spiegel meer decoratief kan zijn, is de slaapkamer vaak de plaats waar we ons klaarmaken voor de dag, of de avond. Dus hebben we waarschijnlijk spiegelend slaapkamer decor nodig om een outfit te controleren voordat we naar buiten gaan, en om de kamer er goed uit te laten zien. Met slaapkamerideeën is de realiteit dat je misschien een paar spiegel rond nodig hebt voor verschillende doeleinden. 

  • Verfraai een rustieke schouw

 

Een spiegel rond en een schouw zijn natuurlijke bedgenoten, dus als je het geluk hebt een open haard in de slaapkamer te hebben, maak dan gebruik van deze ruimte. Door contrasterende accentmuurideeën voor de slaapkamer bij je spiegel te kiezen, valt hij op. Zorg ervoor dat u hem op een passende hoogte hangt.

Het vinden van de juiste plek om in de slaapkamer de spiegel rond op te hangen kan lastig zijn, omdat je misschien beperkt bent in muurruimte door een tweepersoonsbed, kledingkasten, ramen of een hoofdeinde. Zodra je de beste plek hebt gevonden, overweeg dan de schaal en de plaatsing, een veelgemaakte fout is om de spiegel te hoog op te hangen, vergeet niet te meten voordat je hem op zijn plaats vastzet.

  • Creëer hoogte en diepte met panelen

Door spiegels aan weerszijden van het tweepersoonsbed te plaatsen, voelt de kamer groter en ruimer aan. Het gebruik van spiegels met panelen die op ruiten lijken, creëert een optische illusie en houdt uw oog voor de gek. Een van de mooie dingen van spiegels is dat ze het licht in een kamer weerkaatsen en een groter gevoel van ruimte geven. De spiegel moet groot zijn om een kamer veel groter te doen lijken, dus wees niet verlegen om voor groot te gaan, maar ook kleine spiegels helpen. Een spiegel rond tegenover een raam plaatsen is een slimme manier om de kamer groter te laten lijken. 

  • Hang in een lastige nis

Een smalle nis kan een goede plek zijn om een decoratieve spiegel rond op te hangen. Het maakt niet alleen gebruik van een ruimte die misschien te klein is voor meubels, het kan ook functioneel gebruik bieden, als er ruimte is om achterover te leunen voor een laatste outfitcontrole voordat je de kamer verlaat. Een spiegel kan fungeren als slaapkamer muurkunst ideeën in hun eigen recht – kijk voor interessante vormen en stijlen om een anders effen ruimte te verlevendigen.

  • Leun in een donkere hoek voor meer licht

Slaapkamer spiegel ideeën kunnen worden gebruikt voor meer dan het controleren van uw spiegelbeeld. Als u dat elders kunt doen, kunt u overwegen een spiegel over de hele lengte tegen een muur te plaatsen om een donkere hoek te flatteren. Als je een spiegel rond in een kamer wilt ophangen, is het belangrijk om eerst te kijken waar de grootste natuurlijke lichtbron vandaan komt. Spiegels moeten recht tegenover of naast de lichtbron worden geplaatst, omdat dit een maximale weerkaatsing in de kamer mogelijk maakt. Dus hoe somber de lucht buiten ook is, hij zal al het beschikbare daglicht benutten. Hoe groter de spiegel, hoe helderder, lichter en groter de ruimte zal aanvoelen.

  • Maak een stijlstatement boven het bed

Met een mooie spiegel boven je tweepersoonsbed maak je een stijlstatement, maar wees je ervan bewust dat Feng Shui beoefenaars dit waarschijnlijk afraden, omdat dat als slechte Feng Shui wordt beschouwd. Als het minder functioneel en meer decoratief is, is een spiegel boven het bed perfect omdat hij veel licht door de kamer zal kaatsen en een centraal punt in de slaapkamer kan zijn.

  • Voeg drama toe met contrasterende tinten

Of het nu decoratief, functioneel of beide is, laat je slaapkamer spiegel ideeën opvallen door een frame te kiezen dat contrasteert met de muur erachter. Denk aan kleuren, maar ook aan vormen. Zo zal een spiegel rond een dramatischer contrast creëren tegen slaapkamerwand ideeën dan een die aansluit bij het lineaire patroon. Het belangrijkste waar u aan moet denken als u een spiegel in de slaapkamer ophangt, is waar hij voor gebruikt gaat worden. Als het een functionele spiegel wordt om je ’s ochtends klaar te maken, je outfit te controleren enzovoort, moet hij op een plek hangen waar er veel natuurlijk licht op je schijnt als je hem gebruikt. Een goede vuistregel bij het bepalen van de grootte van een spiegel die boven een meubel moet hangen, is dat hij nooit groter mag zijn dan tweederde van de grootte van het meubel. Dit kan ook worden toegepast op bedden.

  • Ga voor oversized om impact toe te voegen

Afhankelijk van de indeling van uw ruimte, kan een spiegel boven een commode tegenover een raam een dubbel effect hebben. Hier geplaatst zal een grote spiegel een natuurlijk goed verlichte plek bieden om je make-up te doen, en de ruimte verfraaien.
Om decoratieve en praktische redenen werken spiegels boven laden of een kaptafel perfect. En grote spiegels kunnen een echt positief effect hebben op elke kamer. 

  • Kies voor een discrete, minimale stijl

Een smalle opening kan een geweldige plek bieden voor een spiegel over de hele lengte en er zijn talloze minimale stijlen die kunnen worden geleund of aan de muur bevestigd. Als je een vloerspiegel nodig hebt, zorg er dan voor dat je genoeg ruimte hebt om een stap naar achteren te zetten. Als je geen vloer- of muurruimte hebt, vergeet dan niet dat lange spiegels ook in garderobekasten kunnen worden verwerkt.

  • Verlicht beide kanten van het hoofdeinde

Het plaatsen van spiegels aan weerszijden van een groot hoofdeinde kan een kamer openen, waardoor deze groter en helderder aanvoelt. Ze kunnen ook een decoratief en praktisch alternatief zijn voor hangende slaapkamer spiegelideeën boven het tweepersoonsbed. Als je van spiegels een kenmerk wilt maken, kun je ze behandelen als kunstwerken.

  • Maak plezier met een glamoureuze kaptafelhoek

Wees niet bang om plezier te hebben met je inrichting. Het ophangen van Hollywood stijl gloeilamp slaapkamer spiegel rond boven een console is een geweldige manier om een ijdelheid gebied te creëren, als je niet beschikt over een kaptafel. Zowel functioneel als leuk, de lampen rond de spiegel werpen voldoende licht als je je klaarmaakt en voegen wat filmsterallures toe aan je ruimte.

spiegel rond