Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Kunstgras kopen voor op uw dak: waar let u op?

Kunstgras kopen voor op een dakterras of voor het maken van een mooie daktuin komt steeds vaker voor. Er zijn dan ook veel verschillende soorten mooi kunstgras te verkrijgen, zoals het assortiment van Kunstgrasgigant. Zowel particulieren als bedrijven maken steeds vaker gebruik van kunstgras om een natuurlijke omgeving op het dak of het dakterras te realiseren. Dit kan ook prima, maar er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden. We vertellen u er in dit artikel meer over.

Kunstgras kopen voor een natuurrijk dak(terras)

U kunt veel soorten kunstgras kopen die goed geschikt zijn voor gebruik op een dak of dakterras. In feite kunnen alle kunstgrassoorten op beton of tegels worden gelegd. Om te voorkomen dat de ondergrond zichtbaar blijft kunt u het best kunstgras kopen met een hoge dichtheid. Naast deze tips leest u hieronder nog vijf tips voor als kunstgras op uw dak of dakterras wilt aanleggen.

1. Zorg voor een optimale drainage

Er kan in bepaalde perioden van het jaar veel regenwater op het dak of dakterras vallen. Dit water moet natuurlijk ergens naartoe kunnen. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage voordat u het kunstgras gaat installeren.

2. Realiseer een goede dakveiligheid

Dakterrassen zijn over het algemeen al veilig, maar dit geldt niet voor daken. Wilt u kunstgras kopen om op het platte dak van uw woning of bedrijfspand te leggen? Dan is het belangrijk dat u eerst zorgt voor een goede dakveiligheid. Dit betekent dat u een muur of bijvoorbeeld een hek moet plaatsen langs de randen, zodat het dak tijdens en na het aanleggen van het kunstgras veilig is.

3. Vraag een aannemer om advies

Daktuinen zijn een absolute trend en daar is helemaal niets mis mee. Zeker in de stad is het voor velen een fantastische oplossing om een tuin op het dak te realiseren en met kunstgras wordt er eenvoudig een natuurrijke look gerealiseerd. Het is echter niet verstandig om zomaar een daktuin te maken. Het is mogelijk dat uw dak onvoldoende draagkracht heeft om kunstgras, meerdere personen, tuinmeubilair en –inrichting te dragen. Laat dit altijd eerst goed controleren door een aannemer.

4. Beperk het lijmgebruik

Gaat u kunstgras kopen voor op het dak of dakterras? Dan koopt u hier in de meeste gevallen lijm bij voor een goede bevestiging. Het is immers niet de bedoeling dat uw kunstgras bij de eerste stevige windvlaag van het dak(terras) waait. Het is belangrijk om lijm te gebruiken in beperkte mate. Het gebruik van te veel lijm kan zorgen voor problemen met de drainage, waardoor er snel overstromingen ontstaan.

5. Snijd het kunstgras op hout

In Nederland zijn de meeste daken voorzien van bitumen of een laag vilt. Het is belangrijk om het kunstgras op maat te snijden met een goed stanleymes. Dit doet u natuurlijk op de plek zelf, dus op het dak. Wanneer u in de laag van uw dak snijdt, kan dit vervelende gevolgen hebben, zoals een fikse lekkage. Dit kunt u voorkomen door het kunstgras te snijden op houten platen of houten planken.

Kunstgras van de specialist

Bent u na het lezen van deze tips eruit en wilt u kunstgras voor uw dak of dakterras kopen? Bezoek dan zeker een van de filialen van Kunstgrasgigant. De vriendelijke medewerkers staan hier voor u klaar en dankzij het brede assortiment vindt u het passende kunstgras.

https://www.kunstgrasgigant.nl/contact/vestiging-pijnacker/