Grotebomencheque
Image default
Bedrijven

Meer grip op het workforce management met Shiftbase

Wordt er bij jullie veel met parttimers gewerkt? Wisselen de roosters vaak per maand of zelfs per week? Met het personeelsplanning programma van Shiftbase is het rooster maken voortaan een eenvoudige klus. Shiftbase is online software met als belangrijkste tools:

Aanvullend biedt Shiftbase op ieder gewenst moment inzicht in de personeelskosten, de omzetten die verwacht worden en de beschikbare budgetten. Wie er wel en niet aan het werk zijn, oftewel de aan- en afwezigheidscijfers? Je ziet ze in één oogopslag in Shiftbase.

Het maken van het rooster is binnen de Shiftbase omgeving een leuke klus. Je maakt eenmalig een blauwdruk aan die als uitgangsrooster fungeert. Deze versie kun je eindeloos kopiëren en binnen die kopieën doe je aanpassingen. Zo kun je medewerkers in het rooster slepen, nieuwe diensten erin verwerken en ook medewerkers en diensten verwijderen natuurlijk. De beschikbaarheid van mensen hoef je ook maar één keer in te voeren. Stel Piet werkt alleen op maandag, dinsdag en vrijdag; hij komt in de woensdag- en donderdagroosters nooit voor. Jan werkt altijd op locatie A; zijn naam verschijnt niet in de roosters van locatie B en C. Door planningen voor de lange termijn te maken, krijg je extra inzicht. Je kunt anticiperen en bijsturen waar nodig, op ieder gewenst moment.

Shiftbase gebruiken, betekent tijd besparen doordat je overal en altijd kunt inloggen. Dus ook op je tablet of smartphone als je onderweg bent. Er blijft daardoor nooit werk liggen. Zodra een van je mensen een vakantieverzoek indient, check jij of dat kan binnen het betreffende rooster. Je honoreert het verzoek direct en daar zal die persoon erg blij mee zijn. Voor het aanvragen van vakantie krijgt elke medewerker een persoonlijke login. Is er groot nieuws te melden (een grote klant erbij, een belangrijk jubileum enzovoort)? Via een mail met pushbericht zorg je ervoor dat iedereen er zo snel mogelijk van op de hoogte is.

https://www.shiftbase.com/nl/