Grotebomencheque
Image default
Dienstverlening

Messing en RVS zijn de populairste materialen voor naambordjes

Messing naamborden en roestvrijstalen naamplaten zijn twee van de populairste materialen die worden gebruikt voor het maken van identificatieplaten, naamplaatjes en labels. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen, waardoor het belangrijk is om de specifieke toepassing en vereisten te overwegen alvorens een keuze te maken.

Messing naambordjes hebben een warme, klassieke uitstraling en worden vaak gebruikt voor plaquettes, onderscheidingen en andere decoratieve toepassingen. Ze worden ook veel gebruikt voor industriële en commerciële toepassingen, zoals identificatieplaatjes voor apparatuur, machines en gereedschappen. Maar ook op brievenbussen zien we deze bordjes geregeld. Messing is een relatief zacht metaal, waardoor het gemakkelijk is om ontwerpen en tekst te graveren, te stempelen of in reliëf te drukken. Deze zachtheid maakt messing ook gevoeliger voor krassen en deuken, wat een nadeel kan zijn in bepaalde toepassingen.

Roestvast stalen naamplaten daarentegen staan bekend om hun duurzaamheid en corrosiebestendigheid. Ze zijn ideaal voor toepassingen buitenshuis of in ruwe omgevingen, omdat ze bestand zijn tegen extreme temperaturen en barre weersomstandigheden zonder te roesten, te verbleken of te verslechteren. Bovendien is een RVS naamplaatje zeer duurzaam en bestand tegen stoten, krassen en andere vormen van slijtage, waardoor ze ideaal zijn voor industriële toepassingen. Roestvrij staal is een harder materiaal dan messing, dus kan het moeilijker zijn om te graveren of reliëf aan te brengen, en kan ook een andere bevestigingsmethode vereisen.

Naambordjes bestellen bij Naambordkopen.nl

Wat de aanpassingsmogelijkheden betreft, kunnen zowel messing als roestvrijstalen naamplaten worden voorzien van een breed scala aan ontwerpen, logo’s en tekst. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en de mogelijkheid om gepersonaliseerde identificatieplaten te maken die aan specifieke behoeften en eisen voldoen. Messing naamplaten kunnen worden verguld met goud of andere metalen afwerkingen, terwijl roestvrij stalen naamplaten kunnen worden geborsteld, gepolijst of behandeld met speciale afwerkingen om hun uiterlijk te verbeteren en hun weerstand tegen slijtage te verhogen.

Wat de kosten betreft, zijn messing naamplaten doorgaans goedkoper dan roestvrijstalen naamplaten. De hogere kosten van roestvrij staal worden echter gecompenseerd door de grotere duurzaamheid en slijtvastheid, wat op lange termijn kostenbesparingen kan opleveren.

Beide naambordjes zijn in vele varianten te bestellen bij Naambordkopen.nl

https://naambordkopen.nl/