Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Met Dental Center Fitgebit voorkomt u gaatjes

Veel mensen eindigen de dag met een lekkere douche. Zij vergeten daarnaast nog wel is de tanden te poetsen voor het slapen gaan. Dit is echter heel belangrijk voor het voorkomen van gaatjes. Heeft u last van een of meerdere gaatjes? Laat u dan behandelen door de specialisten van Dental Center Fitgebit. Op Dental Center Fitgebit kom u gemakkelijk in contact met een van de specialisten van deze praktijk. Omdat voorkomen beter is dan genezen lopen wij in dit artikel langs een aantal tips die gaatjes in uw gebit zullen voorkomen!

Hoe ontstaan gaatjes?

De medische term voor gaatjes in de tanden is Cariës. Gaatjes worden veroorzaakt door de bacteriën die men vindt in de tandplak. Tandplak is het witte/gele laagje dat u wel eens op de tanden heeft. Tandplak is eigenlijk alles wat achterblijft na het krachtig spoelen van de tanden. De plaque bestaat voor een groot deel uit bacteriën die uit voedsel en het speeksel komen. Het bederf van de tanden gebeurt als deze bacteriën suikers af gaan breken tot zuren. Deze zuren tasten het glazuur van de tanden aan. Als het er al meerdere beschadigingen in het gebit zitten zullen de bacteriën kunnen binnendringen binnen het glazuur. De tand kan wel herstellen van een zuuraanval maar als dit te vaak voorkomt zal u gaatjes krijgen.

De tips

Allereerst is een goede hygiëne nodig. Poets het gebit daarom minimaal 2 keer per dag. Daarnaast is het verstandig om eenmaal per dag de ruimten tussen de tanden schoon te maken met wat flosdraad. Het is ook verstandig om uw eetgewoonten is goed te evalueren. Als u veel suikerhoudend voedsel en dranken tot u neemt is de kans op gaatjes groter. Dit zal de zuurproductie van de bacteriën in de mond bevorderen en is dus ook slechter voor uw tanden. Ook het aantal eetmomenten gedurende de dag is belangrijk. Teveel momenten zorgt voor extra risico voor uw tanden.

Gerelateerde artikelen

Houten vloeren groeien in populariteit

Een webcam cover is essentieel

Mogelijkheden van het internet