Grotebomencheque
Image default
Zakelijke dienstverlening

Oracle PeopleSoft: De complete beginnersgids

PeopleSoft is een enterprise software suite die bedrijven helpt interne processen te stroomlijnen en hun werknemers, klanten en inventaris te beheren. Het wordt vaak gebruikt door middelgrote tot grote bedrijven.

We zien veel Oracle PeopleSoft implementaties mislukken omdat bedrijven de software implementeren zonder plan of strategie voor succes. Ze haasten zich door het implementatieproces zonder een duidelijk einddoel voor ogen, wat vaak resulteert in verspilde tijd en geld.

Dit artikel behandelt alles wat u moet weten over PeopleSoft om u op weg te helpen met uw implementatieproject. Elke sectie is beknopt en staat vol met bruikbaar advies van de experts dat u zal helpen veelvoorkomende valkuilen tijdens uw implementatieproject te vermijden.

Wat is PeopleSoft?

PeopleSoft is bedrijfssoftware die bedrijven helpt interne processen te stroomlijnen en werknemers, klanten en inventaris te beheren. Het wordt vaak gebruikt door middelgrote tot grote bedrijven. PeopleSoft bestaat uit meerdere modules die bedrijven samen of afzonderlijk kunnen implementeren om hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Het is belangrijk om eerst de juiste modules te kiezen om te implementeren. De meest populaire modules zijn Financial, Human Resources en Asset Management.

Waarom PeopleSoft implementeren?

PeopleSoft is de populairste bedrijfssoftware voor het beheer van bedrijfsprocessen, waaronder Financials, Human Resources, Asset Management en Customer Relationship Management (CRM). PeopleSoft bestaat al meer dan 30 jaar. Het is een volwassen platform dat gemakkelijk te implementeren, te gebruiken en te onderhouden is. En door zijn populariteit zijn er veel middelen beschikbaar om u op weg te helpen.

Pre-implementatie Checklist

Voordat u aan het implementatieproces begint, moet u ervoor zorgen dat u volledig op het project bent voorbereid. De pre-implementatiefase is cruciaal voor het succes van uw project. Het is tijdens deze fase dat u de behoeften van uw bedrijf identificeert en ervoor zorgt dat PeopleSoft in die behoeften kan voorzien. De pre-implementatie fase omvat:

– Identificeren van uw zakelijke behoeften en eisen

– Technische en functionele PeopleSoft evaluaties.

– Ontwikkelen van uw implementatieplan.

– Het toewijzen van rollen en verantwoordelijkheden

– Het opzetten van een communicatieplan

– Het definiëren van mijlpalen

– Definiëren van de mijlpalen van het project

– Beoordelen van projectrisico’s.

– Steun krijgen van het bedrijf

– Financiering

– Zorgen voor financiering.  Voorkom IT-problemen met de services van het bedrijf Tuuring.

https://tuuring.com/