Grotebomencheque
Image default
Dienstverlening

Rijden in een dieselauto: wanneer dient u de injector te vervangen?

De injector van uw dieselauto is een elektromechanisch systeem dat essentieel is bij de vorming van het lucht-brandstofmengsel. Een defect aan een of meerdere injectoren betekent een verstoring in het verbrandingsproces. Er wordt bijvoorbeeld te weinig brandstof ingespoten of met een te lage druk. Dit heeft geleidelijk zijn weerslag op de motor. Het controleren, repareren of vervangen van de injector laat u over aan een professionele partij als Bosmans Diesel Service. Het vakkundige personeel werkt enkel met de kwalitatief meest hoogwaardige producten.

Wanneer treedt slijtage aan een injector op?

Het vervangen van de injector is geen klus die gebonden is aan het verstrijken van een bepaalde tijdsperiode, maar juist aan het aantal kilometers. Slijtage aan dit onderdeel komt doorgaans pas voor bij een kilometerstand van 150.000 of hoger. Gaan injectoren ver voor die tijd kapot, dan zal er ook naar een oorzaak daarvoor moeten worden gezocht, anders zal het probleem zich herhaaldelijk voordoen. Dit kan sneller gebeuren door onder andere het tanken van brandstof van mindere kwaliteit.

Tekenen die erop wijzen dat de injector aan vervanging toe is

Dient u de injector te vervangen, dan dit u door uw wagen op verschillende manieren duidelijk worden gemaakt. Zo kunnen er problemen optreden bij het starten van de motor, kan het vermogen minder worden en het brandstofverbruik toenemen. Bemerkt u deze ‘symptomen’, dan is het raadzaam om contact op te nemen met een specialist op dit gebied. Bosmans Diesel Service beschikt over de juiste kennis, ervaring en gereedschappen.

 

Dé partner voor particulieren en garages

De bovengenoemde professional is bekend met ieder voorkomend dieselsysteem, ongeacht de leeftijd daarvan. Bovendien beschikt het over de nieuwste testbanken, zodat elk systeem kan worden getest en vervolgens gerepareerd of vervangen kan worden. Wilt u uw injector laten vervangen bij deze partner voor zowel particulieren en garages, dan kunt u er op alle werkdagen tussen 08.00 en 17.00 terecht.

https://bosmansdieselservice.nl/