Grotebomencheque
Image default
Woning en Tuin

Upgrade je tuin en kies voor de rode beuk!

De rode beuk, ook wel de koningin van het bos genoemd. De boom heeft deze naam te danken aan de prachtige glanzende roodgrijzige kleur van het blad. De boom is een van de, dan wel niet de populairste van de beukenfamilie. Hij kan tot wel 30 meter hoog worden, maar is ook beschikbaar in kleine varianten, zo is die boom een upgrade voor iedere tuin!

Waarom kiezen voor de rode beuk

Het allereerste voordeel werd net al even benoemd, hij is namelijk beschikbaar in verschillende groottes, heb je een grote tuin is het een uitstekende upgrade, maar voor een kleine tuin is het ook een uitstekende keuze. Een ander groot voordeel van deze boom zijn de prachtige bladeren het gehele jaar door. De boom is bladhoudend, hierdoor verliest het zijn bladeren niet in tegenstelling tot andere bomen in de herfst. In de lente stoten de nieuwe jonge groene bladeren de ouderen bladeren af, deze bladeren veranderen langzamerhand in prachtige dieprode bladeren in de zomer. In de herfst krijgen de bladeren misschien wel de mooiste kleur, deze veranderen dan in prachtige goudbruinige bladeren, daarna verdorren ze en worden ze bruin van kleur in de winter. Het hele jaar door heeft deze boom prachtige kleuren, daarnaast is de levensduur heel erg lang, maar liefst 150-200 jaar, levenslang plezier dus. 

Rode beuk als haag, kan dat?

De rode beuk als haag kan zeker, dus wil je wat meer privacy? Kies voor de rode beuk. De boom groeit erg snel en is gemakkelijk te snoeien. De haag groeit daardoor snel naar de hoogte die jij wilt hebben en bij uitstekende takken kunnen ze gemakkelijk worden gesnoeid. Het grootste voordeel van de rode beuk als haag gebruiken is de kenmerken dat het een bladhoudende boom is, hierdoor heb je het hele jaar een beschutting en kan je in alle rust genieten van je privacy. 

Ben je al enthousiast? Dan vraag je je vast af wat de prijs is, de prijs kan sterk variëren door de grootte en leeftijd van de boom, maar over het algemeen is de rode beuk een zeer betaalbare boom. Dus als je jouw tuin wilt upgraden, kies dan voor de rode beuk! De prachtige kleuren het hele jaar, het gemakkelijk snoeien, de privacy die het te bieden heeft en de betaalbare prijs maken de rode beuk een boom die voor elke tuin een upgrade kan zijn. Kom ook vooral langs bij de boomgaard van Brienissen.nl.

 

https://www.brienissen.nl/content/79-rode-beuk