Grotebomencheque
Image default
Dienstverlening

Waarom een graafmachine huren?

De mogelijkheid om een graafmachine te huren is een belangrijke maatregel voor bedrijven die de kosten tot een minimum willen beperken en de operationele logistiek willen optimaliseren.

Om duidelijker te zijn, laten we een voorbeeld gebruiken: stel dat uw onderneming een deel van het kapitaal investeert in de aankoop van uitrusting (die gewoonlijk hoge kosten heeft). Na een tijdje, onvermijdelijk, zal het in onbruik raken.

Wanneer we het hebben over apparatuur zoals de graafmachine, is de situatie nog gecompliceerder, aangezien deze perfect moet functioneren om de veiligheid van de werknemer en de doeltreffendheid van de dienst te garanderen. Daarom is het steeds gebruikelijker geworden om materieel voor de civiele bouw te huren.

In dit artikel presenteren wij de belangrijkste redenen om een graafmachine te huren. Kijk hier eens naar!

Wat doet een graafmachine?

De graafmachine is een voertuig dat in de civiele bouw wordt gebruikt, vooral voor het graven of verplaatsen van grote voorwerpen. Het bestaat in wezen uit twee delen: een rijdende basis en een arm met een hulpstuk dat is ontworpen om te graven.

De operator blijft in een kleine cabine die aan de basis is bevestigd en kan de arm bedienen. Zo beweegt de ene set de eigenlijke eenheid heen en weer; terwijl de andere de eenheid op het horizontale vlak beweegt en de arm bedient. De werknemer moet zeer goed opgeleid zijn, aangezien deze bedieningsorganen de hoek en de snelheid van de armbewegingen bepalen.

Waarom een graafmachine huren?

1. Apparatuur van de laatste generatie

Een van de belangrijkste redenen om een graafmachine te huren is de garantie van moderne en kwalitatief hoogwaardige machines op uw terrein. Op die manier helpt de uitrusting om de werken op een soepele en efficiënte manier uit te voeren.

2. Onmiddellijke vervanging van defecte apparatuur

Tijdens de lopende contractperiode verbindt het verhuurbedrijf zich ertoe de gehuurde graafmachine te vervangen indien deze een gebrek vertoont. Daarom wordt op een snelle en praktische manier voldaan aan het verzoek van de klant om apparatuur te vervangen.

3. Kostenverlaging

In plaats van een fortuin uit te geven aan aankoop, kunt u dit soort machines huren. Op die manier kunt u kosten besparen en bijgevolg de winst van uw onderneming verhogen. Dit komt omdat de leasekosten veel lager zijn dan de aankoopkosten.

4. Kwaliteitsuitrusting tegen toegankelijke prijzen

Het is mogelijk om verschillende modellen van moderne en kwaliteitsvolle graafmachines te vinden tegen betaalbare huurprijzen. Zo loopt u niet het risico dat u oude en verouderde machines op uw bouwterrein hebt.