Grotebomencheque
Image default
Kinderen

Waarom een wipstoel aanschaffen?

Waarom een wipstoel aanschaffen?

Een Wipstoel is een onmisbaar item voor de ouders die net een nieuw kind krijgen. Het is de manier om een baby die veel last van huilen heeft rustig te krijgen. Daarnaast worden deze stoeltjes ook gebruikt voor het in slaap brengen van baby’s. De normale variant kun je met de hand wippen, maar ook kun je jouw baby dit zelf laten doen. Hij reageert immers op het gedrag van de baby. Je hebt ook schommelstoelen en die zijn juist weer elektrisch aangedreven. Deze kun je vaak met een knop of afstandsbediening aanzetten. Soms zitten er ook verschillende standen op omdat iedere baby natuurlijk zijn eigen ritme heeft. Er Zijn zelfs nog luxere stoelen die je kunt bedienen vanaf een smartphone. Dit is ideaal als je even naar de WC moet want dit kun je dan gewoon doen.

Het belangrijkste punt waar je op moet letten is de ergonomie. Hiermee bedoelen we dat de wipstoel groter moet zijn als de baby in de lengte. Dit is omdat je zo het lichaam het beste ondersteunt. Dat heeft niet alleen het beste effect, maar ook is het beter voor de gezondheid van de baby. Daarnaast is het erg makkelijk als hij verstelbaar is. De ene baby wordt rustig van liggen, waar de andere juist een beetje staand in de wipstoel wil liggen. Als je naar de veiligheid kijkt dan is het handig als er een tuigje bij zit of als je die erbij kunt kopen. Hiermee kun je de baby goed vastleggen als je even wat anders moet doen.

Een paar extra puntjes van aandacht

Er zijn ontzettend veel varianten van de wipstoel, maar je kunt op het label best getest letten zodat je ook zeker weet dat je geen miskoop hebt. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat de baby zo comfortabel mogelijk kan liggen. Het is dus ook belangrijk om op het comfort en de stevigheid te letten. Daarnaast zijn er ook handige accesoires die je kunt gebruiken zoals bijvoorbeeld een boog die je erboven kunt hangen met dingen die rammelen of waar de baby kan spelen.