Grotebomencheque
Image default
Beauty en verzorging

Waarom glycerine een must-have is om je huid diep te hydrateren

Dus, je vraagt je misschien af “wat is glycerine?” Het antwoord: Het kan een huidredder zijn. Je huid is de buitenste laag van je lichaam en fungeert als een barrière die bacteriën buiten houdt. Maar wanneer dit beschermende schild wordt aangetast, kan de huid geïrriteerd, droog en schilferig worden. Dat is waar glycerine om de hoek komt kijken. Glycerine is een geurloze, kleurloze pH-neutrale vloeistof die 3% van het menselijk lichaam uitmaakt en zowel helpt om dingen binnen te houden (bv. water) als dingen buiten te houden (bv. vuil en bacteriën).

Glycerine is een ingrediënt dat de huid hydrateert en kan worden gebruikt voor alle huidtypes. Het is een bevochtigingsmiddel, wat betekent dat het ervoor zorgt dat het vocht in je gezicht, ogen en hals niet verdampt. Het kan ook helpen bij het genezen van scheerbrand en andere tekenen van een geïrriteerde huid na het scheren. Producten op basis van glycerine zijn licht en voedend, waardoor ze perfect zijn voor de zomer of voor iedereen met een neiging tot een zeer vette huid.

Veel van jullie korean skincare liefhebbers hebben ons gevraagd welke essentiële Koreaanse ingrediënten je absoluut bij de hand moet hebben om het meeste uit je huidverzorgingsroutine te halen. Je wilt tenslotte hydratatie, maar je wilt zeker niet dat je huid er vet uitziet of aanvoelt. Glycerine is een veelgebruikt ingrediënt in de Koreaanse huidverzorging vanwege zijn vermogen om te fungeren als een bijna onmiddellijke hydratant. Het geeft je huid een dauwfrisse gloed en dringt diep door in de lagen van je huid om deze te helpen herstellen en versterken. Bekijk hieronder enkele van onze favoriete hydraterende producten met glycerine!

Het belang van glycerine in huidverzorging kan niet genoeg worden benadrukt. Niet alleen wordt het vaak als een van de eerste ingrediënten in veel producten genoemd, maar het is ook een fantastisch ingrediënt omdat het de huid als geen ander hydrateert. / Waarom een huidverzorgingsregime belangrijker is dan je denkt

Goed nieuws! Je Koreaanse huidverzorgingsroutine is net een beetje makkelijker geworden. Dankzij het Klairs Rich Moist Soothing Mask is het nog nooit zo makkelijk geweest om je huid van het nodige vocht te voorzien… terwijl het natuurlijk wel leuk en interessant blijft. Het masker bevat een combinatie van ceramiden, aloë vera, asiatica-extract en glycerine, houdt het vochtgehalte op peil en helpt de natuurlijke barrière van je huid te herstellen (net als een goede scrubbeurt).