Grotebomencheque
Image default
Bedrijven

Waarom u dagelijks de aslast moet berekenen

De aslast slaat op het gewicht dat op de wielassen komt te liggen. Wanneer dit gewicht te hoog ligt, zal deze as veel sneller verslijten en kunnen er mogelijks gevaarlijke situaties optreden. Het is precies datgene wat technisch handelsbedrijf MD Techniek wil vermijden met hun weegsystemen. Dankzij hun vernuftige apparaten bent u in staat om de aslast van uw vrachtwagen snel en nauwkeurig te berekenen, en kunt u veilig de weg op.

Bespaar uzelf heel wat tijd en geld uit

MD Techniek is een wereldwijde speler op vlak van weegsystemen. Ze leveren over heel Europa, en kunnen rekenen op heel wat jaren ervaring. Een weegsysteem is bijzonder interessant voor transportfirma’s. Zij krijgen dagelijks te maken met ladingen en transporten, en hebben er alle baat bij om hun aslast nauwkeurig te berekenen. Wanneer de aslast te hoog ligt, kunnen er complicaties optreden. Zo controleert de wegpolitie regelmatig de ladingen van vrachtwagens. Als deze te zwaar zijn, worden er dure boetes uitgedeeld. Maar nog belangrijker is de veiligheid van uzelf als chauffeur én uw omgeving. Een te zware lading kan ervoor zorgen dat de as doorbuigt of breekt, waardoor de kans op een ongeval gevoelig verhoogt. Daarom dient u bij iedere nieuwe lading de aslast te berekenen via een weegsysteem, zodat u met een gerust hart de weg op kunt.

Ontdek hun volledige assortiment aan weegsystemen

 Bij MD Techniek kunt u terecht voor standaardweegsystemen van topmerken zoals HAENNI en MSI. Deze systemen zijn makkelijk te bedienen en beschikken over een ingebouwde printer die nauwkeurig de aslast van uw wagen kan berekenen. Het toestel geeft ook weer hoeveel volume er nog over is in de laadruimte, zodat u meteen een goed overzicht krijgt. Naast de standaard systemen, ontwerpen ze ook weegsystemen op maat. Deze toestellen worden specifiek ontwikkeld voor uw type voertuig en worden zo afgesteld dat ze razendsnel de aslast kunnen berekenen. Heeft u interesse in een van hun producten? Contacteer ze gerust, ze helpen u met plezier verder.

https://mdtechniek.nl/