Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Wat is OpenCart

Programmeren. Het is een relatief jonge expertise en volgens velen staan de programmeertalen nog in de kinderschoenen. Veel mensen zijn dan ook van mening dat de programmeertalen en het programmerren zelf in de toekomst nog veel verder zullen worden uitgebreid en veel geavanceerder zullen worden. Toch is het nu al heel erg technisch en is het programmeren echt niet meer voor iedereen weggelegd. Daarnaast zijn er ook vele verschillende programmeertalen die allemaal op iets anders focussen. Denk bijvoorbeeld aan de eerste vorm van online programmeren: HTML. Hierbij werd er niets anders gedaan dan bepaalde informatie indelen of op een bepaalde, zeer beperkte wijze weergeven. Een andere, nieuwere porgrammeertaal zoals Java, zorgt ervoor dat we dingen kunnen visualiseren en het kunnen laten bewegen door middel van signalen tijdens het computeren. 

Maar je hebt ook nog andere programmeertalen en pakketten die voor veel specifiekere doeleinden gebruikt worden. Denk hierbij aan OpenCart. OpenCart is een online store management system, gebaseerd op een combinatie van PHP, MySQL database programmering en HTML onderdelen. Het voordeel van OpenCart is dat het voor iedereen vrij toegankelijk is en is bedoeld om een online winkel te runnen en te managen.

OpenCart werd ontwikkeld door Christopher G. Mann en werd voor het eerst vrijgegeven aan het publiek op 11 mei 1999. Voor een lange periode werd er niets meer gedaan, maar in 2005 werd het weer in het leven geroepen, waarna het volgens sommigen het meest gebruikte e-commerce systeem in China werd in september 2014. Tegenwoordig staat het wereldwijd op de derde plaats, achter andere bekende namen als WooCommerce en Magento.

Naast Magento, wat ook een open source e-commerce systeem is, zijn er nog tientallen anderen die zich alleen maar focussen op e-commerce. Moet je nagaan hoeveel programmeertalen en systemen die een combinatie zijn van verschillende programmeertalen er wel niet zijn!

 

http://www.economy.nl/

Gerelateerde artikelen

Taffe industriele tafels, industriele tafel, vintage tafel, industriele eettafels

Grip Interieurprojecten als u maatwerk wilt

Laat uw reclame bord voor buiten maken door Bosman