Grotebomencheque
Image default
Bedrijven

3 fouten veel voorkomende fouten met urenregistratie

Iedere leidinggevende die werknemers in dienst heeft krijgt hiermee te maken, de urenregistratie van personeel. Voor grotere bedrijven heeft dit meer impact dan een bedrijf met minder werknemers. Het efficiënt bijhouden van uren is voor elk bedrijf een belangrijk aspect. In dit artikel zetten we 3 grote fouten betreft urenregistratie op een rij.

  1. Niet gebruiksvriendelijk voor werknemers

De eerste veelgemaakt fout is dat het urenregistratiesysteem niet gebruiksvriendelijk is. Werknemers zullen daarom sneller geneigd zijn om het registreren van uren te vermijden. Niemand wil iemand zaken regelen wat veel tijd en moeite kost. Het is daarom van belang dat personeel deze uren eenvoudig en snel kunnen doorgeven. Een handige tip hiervoor is het gebruik van urenregistratiesoftware. Vaak neemt deze software veel werk van leidinggevenden uit handen. Werknemers kunnen uren invullen, jij kan deze vervolgens beoordelen en het systeem registreert dit automatisch.

  1. Geen controle over de gewerkte uren

Natuurlijk moet je jouw werknemers niet per definitie wantrouwen, maar wanneer je geen controle uitvoert loop je de kans dat er gesjoemeld wordt met uren. Als je inzichtelijk hebt hoeveel uren de werknemers precies werken dan kan je zien of er een werknemer is die structureel overuren aan het maken is. Het kan nooit kwaad om te kijken en na te vragen aan de desbetreffende medewerker waarom deze zo vaak overuren maakt. Het is daarom aan te raden om op de werkvloer dit goed bij te houden.

  1. Bijhouden van uren in losse Excel-sheets

In veel bedrijven worden uren bij gehouden in losse Excel-sheets. Hoewel dit gratis is en een voor de hand liggende oplossing lijkt, brengt dit vaak problemen met zich mee. Wanneer je jouw werknemers laat werken in deze Excel-sheets heb je de kans dat ze de verkeerde gegevens invullen of verwijderen. Daarnaast kan het ook nog zijn dat bestanden kwijt zijn, waardoor je uiteindelijk alsnog alles moet regelen. Het werken in een systeem die alles voor jou bijhoudt heeft daarom de voorkeur. Een tip voor een alles in één personeelssoftware is de applicatie van Haaer. Met deze software kan je bijvoorbeeld urenregistratie en ook verlofregistratie eenvoudig bijhouden.