Grotebomencheque
Image default
Eten en drinken

3 tips om je bier ijskoud te houden

Koud bier is het lekkerst

Over het algemeen wordt bier vaak koud geconsumeerd. Vooral in de zomer is het erg lekker om je bier koud te drinken. Dat is ook de reden dat bierproducenten aanbevelen om je bier koud te consumeren. Bier is niet de enige drank die veelal koud wordt gedronken. Frisdrank, denk aan Cola, wordt het meest op prijs gesteld als het koud is. Maar het bijzondere is, dat bier niet per se lekkerder hoort te zijn wanneer het gekoeld is. Hier is namelijk onderzoek naar gedaan er is naar voren gekomen dat bij bier van rond de 10 graden celsius de meeste smaken vrijkomen. Echter, over het algemeen proeft menig mens dit niet en daarom is vooral de temperatuur van belang.

Bewaar tips voor bier

Bier kan je uiteraard standaard in een koelkast zetten. Je kan het ook in een grote bak met koud water buiten laten staan voor als je mensen over de vloer hebt. Op deze manier kan je in grote getalen je bier koud houden. Wanneer je naar het strand gaat heb je de mogelijkheid om een koelbox mee te nemen. Hierdoor kan jouw bier, of eventueel andere drank, lekker koud blijven. Je kan bier ook in de vriezer doen, echter is het afgeraden om het bier te lang te laten liggen in verband met de smaak. Zoals je leest zijn er voldoende manieren om je bier koud te bewaren en jij dus maximaal kan genieten van je bier.

Bier als genotsmiddel

Bier wordt vandaag de dag gezien als hét genotsmiddel van de 21ste eeuw. Wellicht in hetzelfde rijtje als, onder andere roken. De gevolgen van overmatig alcohol gebruik zijn daarentegen wel scherp terug te zien in de maatschappij. Desalniettemin, blijft het alcoholgebruik jaarlijks stijgen en drinkt de jeugd op steeds vroegere leeftijd. De vraag die onbeantwoord blijft is of de overheid hier tegen moet optreden of dat zij juist advies moet geven en ervoor zorgen dat het binnen bepaalde perken blijft. Hoe je het ook went of keert, het is van uitermate belang dat er gereguleerd gaat worden op alcoholgebruik en dan met name onder jongeren. Als dit niet binnen nu en vijf jaar gebeurd is de kans groot dat wij hiervan de gevolgen zullen ondervinden.