Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

5 redenen om voor personal training te kiezen

Er zijn duidelijke voordelen aan het kiezen van een personal trainer. Het is niet voor niets dat ‘celebrities’ rekenen op een personal trainer om hen nog sneller in vorm te krijgen. Sporten met en onder begeleiding van een trainer levert sneller resultaat op dan wanneer je constant jezelf moet motiveren om te gaan sporten. Tegenwoordig kan je al zeer betaalbaar een uur sporten met een personal coach. We hebben 5 voordelen van het sporten samen met personal trainers voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

 

1. Programma met een duidelijk doel

Personal training is meer dan sporten alleen. Met een personal trainer behaal je het doel dat je wilt bereiken met sporten. Een doel is bijvoorbeeld sterker worden, meer conditie krijgen, afvallen of juist zwaarder worden op een verantwoorde manier. Samen met je personal trainer bekijk je wat helpt of wat een risico vormt bij het behalen van jouw specifieke doel. Je personal trainer begeleid je niet alleen bij het sporten, maar ook bij het kiezen van de juiste voeding en leefstijl, om zo de kans van slagen te vergroten.

 

2. Je zoekt grenzen op

Een goede personal trainer weet een balans te vinden tussen wat je nu kan en waar
je naartoe moet. Het is niet zo dat dit vanzelf gaat. Je zult de grens op moeten
zoeken om resultaat te behalen. Altijd trainen op het niveau wat je kan, zorgt niet voor vooruitgang. Dat is de reden waarom het trainen in de sportschool op een gegeven moment gaat vervelen.

 

Door de intensiteit van de oefeningen op elkaar af te stemmen, verleg je grenzen (wissel zware oefeningen af met wat makkelijkere oefeningen). Het lichaam raakt na verloop van tijd gewend aan de intensiteit en kan daardoor steeds iets meer aan. 

 

3. Je leert de juiste technieken. 

Heb je je wel eens afgevraagd of je op de juiste wijze een gewicht tilt of hardloopt? Die vragen zijn verleden tijd wanneer je onder begeleiding gaat sporten. Jouw trainer helpt je graag bij het perfectioneren van je techniek.

 

4. Variatie in trainingen

Variatie in de oefeningen is, naast het voorkomen van blessures, om nog een andere reden belangrijk. De sportschool biedt een vast aantal apparaten. Je kunt variëren in volgorde of intensiteit, maar over het algemeen doorloop je een vaste set met oefeningen. Dit kan eentonig worden en daardoor kun je de motivatie verliezen. Tijdens een personal training willen we de training leuk en uitdagend maken door voor variatie te kiezen. Je traint op deze manier ook nog eens verschillende spieren op verschillende manieren. Win win dus!

 

5. Meer dan alleen oefenen met apparaten

Een sportschoolbezoek blijft vaak beperkt tot een rondje op de apparaten. Dat is jammer. Er zijn namelijk nog veel andere manieren om te trainen. Hierbij is persoonlijke begeleiding wel van belang. Zie een personal training als een combinatie tussen een rondje sportschool, fitnesslessen en als je het aandurft, parcours!

Op zoek naar een goede personal trainer?

Geen personal trainer of drill-instructor aan de zijlijn maar een trainingsmaatje en coach die je verder helpt. Niet alleen tijdens de training maar ook daarbuiten als je het nodig hebt. De partij Ready2change is een gerenommeerde personal trainer in de buurt van Leeuwarden. 

 

Ready2Change werkt onafhankelijk van sportscholen, je bent dus nooit verplicht om naast de personal training een sportschoolabonnement af te nemen. Ready2Change is ontstaan vanuit hobby, liefde voor de sport en de behoefte om mensen te helpen. Samen met plezier werken aan jouw welzijn is wat zij doen!

 

https://ready2change.nl/