Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Aanhangwagen parkeren

Mag je een aanhangwagen parkeren op de openbare weg? Per gemeente zijn er verschillende regels over gemaakt. Bij de meeste gemeenten is de regel dat je een aanhangwagen maximaal drie dagen binnen de bebouwde kom op de openbare weg mag parkeren. In sommige gemeenten geldt deze regel ook weer niet en mag je je aanhangwagen zolang als je zelf wilt parkeren.

Ben je dus van plan om je aanhangwagen te parkeren op de openbare weg is het belangrijk om bij jouw eigen gemeente uit te zoeken wat de regels zijn.

Aanhanger in voortuin

Je voortuin, dat is jouw eigen grond, hiermee mag je toch doen wat je zelf wil? Dit klopt niet helemaal. Als jij van je voortuin een parkeerplek wil maken zal je een vergunning moeten aanvragen. Ook als je hier je aanhanger wil gaan plaatsen. Doe dit dus niet zomaar. Het wordt aangeraden om eerst navraag te doen bij de dienst van stedenbouw van de gemeente waar je in woont. Doe je dit niet dan bega je een bouwovertreding. Een bouwovertreding kan nare gevolgen hebben zoals een geldboete of zelfs een gevangenisstraf. Een rechter kan je ook verplichten de hele voortuin weer om te bouwen. 

Krijg je wel de vergunning dan is het natuurlijk erg makkelijk dat je je aanhangwagen zo kan parkeren. Het is dan wel weer erg belangrijk dat je deze goed op slot zet.

Parkeerpaal

Wanneer jij je aanhangwagen vlak bij de openbare weg parkeert is het natuurlijk van uiterst belang dat je deze goed beveiligd. Dit kan je doen op verschillende manieren. Één van de veiligste manieren is een parkeerpaal gebruiken. Deze graaf je in de grond, zo creëer je ook gelijk een vaste plek voor je aanhanger. Ideaal wanneer je toch speciaal een parkeerplek maakt. Natuurlijk is een parkeerpaal ook erg handig voor op de oprit. Wanneer jij gebruik maakt van een parkeerpaal is het onmogelijk om een aanhanger ongewenst mee te kunnen nemen. 

Andere manieren om je aanhangwagen te kunnen beveiligen

Natuurlijk zijn er veel manieren om je aanhangwagen op slot te kunnen zetten. Denk bijvoorbeeld aan een koker disselslot of een wielklem. Deze sloten zijn weer erg handig wanneer je de aanhangwagen op verschillende locaties op slot wil zetten. 

Waar mag je een aanhangwagen parkeren

Een aanhanger wordt het meest alleen gebruikt bij het laden en lossen bij bijvoorbeeld een verhuizing. Maar wat als het een klus is voor meerdere dagen? Mag je dan je aanhanger dan langs de weg laten staan? Zoals je hierboven hebt gelezen mag je een aanhanger maximaal drie dagen langs de weg parkeren. 

Wanneer jij je aanhanger in een betaald parkeerzone neerzet dient er wel betaald te worden voor de aanhangwagen, dit is natuurlijk niet zo wanneer deze is aangekoppeld. 

Ben je opzoek naar een sterk slot of een parkeerpaal om je aanhangwagen veilig langs de weg te kunnen parkeren? Of heb je nog verdere vragen over het parkeren van je aanhangwagen? Neem dan kijkje bij Aanhangwagendirect.nl. Natuurlijk kan je daar ook terecht met alle andere vragen over aanhangwagens. 

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/