Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Alles wat u moet weten over de isolatienorm 2020

Het is een populair gespreksonderwerp: de isolatienorm 2020. Ook onder eigenaars van huizen met platte daken wordt dit onderwerp veel besproken. De vraag hoe men het beste een plat dak kan isoleren komt meer en meer naar boven. Daarnaast worden er ook veel vraagtekens gezet bij de prijs die een plat dak isoleren  met zich meebrengt. Daarom wordt deze informatie samengevat in een overzicht, zodat u een beter idee krijgt van de vereisten, vrijstellingen en het prijskaartje rondom deze norm.

Wat houdt de norm 2020 in?

Tegen het jaar 2020 moeten de daken van iedere woning geïsoleerd zijn. Dit geldt voor alle daken die voor januari 2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. De norm is geldig voor zowel eigen woningen als huurwoningen en is vrijgesteld voor daken die minder dan twee vierkante meter bedragen. De minimumnorm voor uw dakisolatie is een R-waarde van 0,75 m²K/W. Indien het u niet lukt om aan de isolatienorm 2020 te voldoen, is het mogelijk dat uw woning in aanmerking komt voor een ongeschiktverklaring. U zou dan toch de werken moeten uitvoeren.

Hoeveel kost de isolatie van een plat dak?

Het kostenplaatje van het isoleren van een plat dak verschilt per project. Zo moet u bijvoorbeeld rekening houden met de staat waarin uw dak verkeert, de oppervlakte die het inneemt, enzovoort. Daarom is het ook moeilijk om één standaardprijs op dit project te plakken. Indien u graag een accurate schatting van de prijs wilt, kan u best contact opnemen met een dakwerker van platte daken. Hij zal u kunnen uitleggen uit welke elementen het prijskaartje juist bestaat en met welke kosten u rekening moet houden.

 

https://www.platdakexpert.be/