Grotebomencheque
Image default
Tuin en buitenleven

Betonnen bouw elementen voor de tuin

Hoe kun je op relatief eenvoudige wijze een trap maken in de tuin van beton? Door systematisch te werk te gaan, met het gebruik van betonnen L-elementen, is dit voor iedereen uitvoerbaar. De betondelen, in de vorm van een “L” hebben stuk voor de stuk dezelfde afmetingen en lenen zich perfect voor het aanleggen van een brede trap, maar ook een smalle trap. In iedere gewenste breedte is dit mogelijk. 

Kleurkeuze L-element

L-elementen zijn verkrijgbaar in betonkleur (de originele kleur), maar ook in grijs-blauw en antraciet kleur. Hebt u een voorkeur voor een andere kleur, bijvoorbeeld bruin, dan kunt u door middel van betonverf zelf de elementen van kleur voorzien.

Multifunctioneel: Het L-element

  • In het geval van vijveraanleg biedt het L-element eveneens een onmisbare functie; de betondelen fungeren in dit geval als keerwand en bieden op deze wijze weerstand tegen de grote waterdruk die een vijver met zich meebrengt. 
  • Geen trap aanleggen in de tuin, maar wel een verdieping creëren? Met het betonnen L-element is het snel gerealiseerd.
  • Beton is een natuurlijk product wat zeer goed weersbestendig is, in tegenstelling tot houten producten, die na verloop van jaren verrotting vertonen.
  • Beton is gemakkelijk te reinigen, want natuurlijk zullen ook de betondelen niet oneindig in nieuwstaat blijven, maar optisch aangetast raken door mos en bevuiling. 
  • Door middel van een hoge drukspuit zien de betondelen er snel weer als nieuw uit. 
  • Meer weten? Bezoek de website
https://wonen-interieur.com/