Grotebomencheque
Image default
Tuin en buitenleven

Alles dat je nodig hebt voor je tuinhuis bij je lokale houthandel in Roosendaal

Wanneer je een tuinhuis, schuur of pergola voor in je tuin gaat bouwen is het prettig wanneer je voor alle materialen bij je lokale houthandel in Roosendaal terecht kunt. Nog mooier is het wanneer je hier langs kunt gaan om verschillende voorbeelden te bekijken, om advies kunt vragen aan ervaren klussers of zelfs kant-en-klare bouwpakketten kunt kopen voor een houten tuinhuis dat je daarna alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten. Ontdek alle voordelen van jouw lokale houthandel in dit artikel!

Tuinhuizen van Douglas, grenen- en vurenhout bekijken

Veel tuinhuizen zijn van Douglas hout. Dat is een relatief harde houtsoort maar wel een die zich makkelijk laat bewerken. En dat maakt deze houtsoort uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een tuinhuisje met veranda.

Een andere mogelijkheid is een tuinhuis van grenen- of vurenhout. Deze houtsoorten zijn een stuk zachter dan Douglas hout maar daardoor ook een stuk goedkoper. Bij deze houtsoorten is het wel belangrijk dat je het hout nabewerkt met bijvoorbeeld beits.

Bij je lokale houthandel in Roosendaal kun je verschillende tuinhuizen van verschillende materialen bekijken die in de showroom zijn opgebouwd door ervaren medewerkers. Je kunt ook meteen om advies vragen over de bouw van jouw tuinhuis en je kunt zelf een ontwerp meenemen. Medewerkers kunnen je dan precies vertellen welke materialen je het beste kunt gebruiken en hoeveel je overal van nodig hebt.

Complete bouwpakketten voor nog meer gemak

Je kunt grenen, vuren- of Douglas hout in Roosendaal op maat kopen of je kiest meteen voor een bouwpakket waarbij alles al vooraf op de juiste punten is ingezaagd. Een zogenoemd prefab tuinhuis dat je bij thuiskomst alleen nog maar in elkaar hoeft te schuiven. Dat is extra makkelijk en je kunt van tevoren precies opmeten hoeveel plek deze in je tuin inneemt.