Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Duurzame waterfles van Bottle Up

Wist je dat er iedere minuut over de gehele wereld een miljoen wegwerp waterflesjes bij komen? Ruim de helft van deze wegwerpflessen komt helaas in rivieren, de zee of op de vuilnisbelt terecht? Een paar ondernemers uit Nederland waren helemaal klaar met dit verhaal en creëerden een super simpele oplossing. Een CO2-neutrale duurzame waterfles.

100% recyclebare duurzame waterfles

Bottle Up is een lichtgewicht waterfles van 500 ml. Makkelijk onderweg mee te nemen en eenvoudig zelf schoon te maken. De flessen zijn 100% recyclebaar en hebben allen een unieke design van een andere stad, met een kleur en typografie die bij de steden passen.

 

De fles van Bottle Up wordt gemaakt van suikerriet. I’m Green™ Polyethylene is een hernieuwbare en biobased bron die duurzaam wordt geproduceerd op meer dan 2500 kilometer afstand van het Amazonegebied in Brazilië. Door daar minder dan een procent landbouwgrond te gebruiken voor de groei van suikerriet en een heel efficiënt watersysteem te gebruiken, reduceren ze bijna 500.000 ton CO2 per 100.000 ton productie.

Minimale milieubelasting

Bottle Up kijkt naar alle elementen binnen de productie om de duurzame waterfles ook écht duurzaam te maken. Ze zorgen ervoor dat de plek waar de flessen gemaakt worden en waar de flessen gevuld worden dicht bij elkaar in de buurt gevestigd zijn. Om het milieu minimaal te belasten en ook nog eens de transportkosten omlaag te brengen.

Duurzaam en betrokken

En Bottle Up is niet alleen duurzaam, maar ook betrokken. Voor elke fles wordt 5 cent gedoneerd aan charity: water. Wist je dat wereldwijd bijna 1 op de 10 mensen tekort aan water heeft? Het grootste deel daarvan woont in afgelegen landelijke gebieden en legt dagelijks een paar uur per voet af om hun familie van water te voorzien. Charity: water werkt eraan hier een einde aan te maken!

 

Wil je een hervulbare duurzame waterfles, die bovendien verantwoord, betaalbaar en makkelijk is gebruik is? Bottle Up heeft het antwoord op jouw vraag!

 

Gerelateerde artikelen

Daarom kiest u voor een elektrische haard

Bijzondere schoenen van Shoelia

Demontabele container in RAL kleur, de stijlvolle container