Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Een kantoor schoonhouden doe je met deze tips

Een schoon kantoor is van groot belang, voor zowel de uitstraling als voor de productiviteit van je personeel. Je kunt hiervoor natuurlijk een facilitair dienstverlener inhuren, maar misschien wil je dat niet of heb je hier het budget niet voor. Gelukkig kun je zelf ook al heel veel doen om je kantoor schoon te houden. Met deze 5 tips kunnen jij en je personeel het kantoor schoonhouden.

De vloer opruimen

Het opruimen van de vloer onder bureaus, tafels en andere zaken in alle ruimtes is een van de belangrijkste zaken bij het schoonhouden van je kantoor. Hier komen zonder dat je het in de gaten hebt ontzettend veel dingen op te liggen. Probeer dit dagelijks even snel op te ruimen, pak een paar keer per week de stofzuiger erbij en afhankelijk van ondergrond kun je nog dweilen.

Gebruik genoeg prullenbakken

Dit lijkt een hele logische tip, maar is wel een hele belangrijke. Rommel ontstaat omdat mensen hun afval niet kwijt kunnen, of hier teveel moeite voor moeten doen. Als iedereen zijn afval makkelijk in een prullenbak kan gooien zal iedereen dit over het algemeen ook gewoon doen. Als die mogelijkheid er niet is wordt het al snel vies. Zet dus voldoende prullenbakken neer en maak deze ook regelmatig leeg. 

Maak bureau’s schoon

Het beste wat je kunt doen is vragen aan je medewerkers of ze het bureau schoon achter willen laten, elke dag weer. Dit zorgt voor verantwoordelijkheid en een opgeruimd uiterlijk in het kantoor. Zorg dan wel ook voor voldoende ruimte om dingen op te kunnen bergen. Als je het personeel niet de mogelijkheid geeft alles op te ruimen, gaat dit natuurlijk ook nooit gebeuren. 

Vergeet het toetsenbord en scherm niet

Het scherm en het toetsenbord verzamelen ontzettend veel vuil en bacteriën, omdat mensen er natuurlijk de hele dag met hun hand aanzitten. Door je medewerkers te vragen om dit elke dag even te desinfecteren ben je dit voor.

Denk ook aan de toiletten

Een schoon toilet is een teken van een schoon kantoor. Dit is daarom een heel belangrijk punt bij het schoonhouden van je kantoor. Een toilet moet altijd fris zijn en lekker ruiken. Dit betekent dat je hier dagelijks iets aan moet doen. 

Hulp bij het schoonhouden van je kantoor 

Toch de schoonmaak van je kantoor uitbesteden? Enkele facilitair dienstverleners zijn gespecialiseerd in schoonmaak kantoren en kunnen je ontlasten op dit gebied. Je hoeft nooit meer om te kijken naar de schoonmaak van je pand en komt altijd in een fris kantoor binnen.

https://www.ew.nl/