Grotebomencheque
Image default
Vakantie

Glamping

Het is dé vakantietrend van nu: Glamping. Maar wat is glamping, en waarom is het zo populair?

Een jaar of tien geleden waren er twee soorten vakantievierders: je had de kampeerders en de hotel afficionados. Twee heel verschillende manieren van vakantievieren, die eigenlijk weinig overlap hadden.

De kampeerders houden van een vakantie in de natuur. Ze willen het buitenleven genieten. Wakker worden van de zon en de vogeltjes, en ’s avonds bij een kampvuur genieten van een goed gesprek onder de sterren. Het verlies aan comfort nemen de echte kampeerders voor lief. Voor velen is dat zelfs deel van de charme van het kamperen: want na twee weken op een slaapmatje weet je jouw eigen bedje thuis weer extra goed te waarderen.

De andere groep vakantievierders heeft geen zin om tijdens de vakantie af te zien. De hotelganger houdt ook wel van de natuur, maar ziet het niet zitten in een tentje te slapen. Die kiest voor een hotel, met een echt bed en roomservice. ’s Ochtends staat het ontbijtbuffet voor je klaar. Je hoeft enkel aan te schuiven en het lekkers op je bordje te scheppen. En ja, de koffie is in het hotel vaak beter dan de oploskoffie van het camping gaz-setje.

De perfecte mix

Wie had ooit gedacht dat de hotelganger en de kampeerder elkaar ooit zouden vinden in een accommodatie waar beide blij van worden? Een accommodatie die voor beide pluspunten biedt. Glamping (Glamorous camping) is de perfecte mix. Wanneer je kiest voor een glamping accommodatie verblijf je in een luxe tent, die al helemaal ingericht voor je klaar staat bij aankomst. Je slaapt in echte bedden, hebt een eenvoudige keuken ter beschikking en soms ook eigen sanitair. Natuurlijk heeft je glamping accommodatie stroom en in sommige gevallen zelfs wifi. Eigenlijk is een glamping accommodatie een hotelkamer, maar dan midden in de natuur.

De pluspunten voor de kampeerder zijn ook duidelijk. Want jouw glamping accommodatie staat gewoon in de vrije natuur. Je hebt ruimte om je heen en staat in contact met het buitenleven. De zonnestralen, de vogeltjes, het campingleven, je krijgt het allemaal mee. Maar dan zonder het afzien dat veel mensen met kamperen associëren.

Geweldige vakantie!

Ongelofelijk, hoe glamping ervoor zorgt dat twee groepen die zo enorm verschillen in hun vakantiewensen bij elkaar kunnen komen. Je hebt de voordelen van het hotel én de camping, terwijl de nadelen op miraculeuze wijze zijn verdwenen. Ze zouden de uitvinder van deze luxevorm van kamperen een medaille moeten geven!

Wil jij komend jaar ook genieten van een luxe kampeervakantie? Kijk dan op www.glampings.com voor een overzicht van de betere glampings in Nederland en Europa. Hoewel we hoge eisen stellen aan de kwaliteit van de aanbieders, is het aanbod enorm. Kiezen kan moeilijk zijn. Maar als je eenmaal gekozen hebt, is boeken een fluitje van een cent.

We weten het zeker: als je eenmaal een glamping vakantie hebt beleefd, wil je niet meer anders.

https://www.glampings.com/