Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Hoe je thuis je eigen champignons kweekt

De meeste mensen denken bij paddenstoelen aan iets wat je in het bos vindt of bij de kruidenier koopt. Maar wist je dat je eigenlijk thuis je eigen paddenstoelen kunt kweken? Het is echt waar! En wat nog cooler is, is dat je het kunt doen met een kweekset voor paddenstoelen. In dit bericht laat ik je zien hoe je dat kunt doen. Laten we beginnen! 

Aan de slag 

Het eerste wat je nodig hebt is natuurlijk een kweekset voor paddenstoelen. Je kunt deze online vinden of bij sommige tuinwinkels. Als je eenmaal je kit hebt, kies dan een plek in je huis die indirect zonlicht krijgt en waar geen voetgangers komen. Je zult je paddenstoelenkit een paar weken ongestoord moeten laten staan, dus kies een plek waar hij niet gestoord wordt 

Het substraat voorbereiden 

Nu is het tijd om het substraat voor te bereiden, wat eigenlijk gewoon het materiaal is waarop de paddenstoelen zullen groeien. Laat het substraat eerst 24 uur weken in schoon water. Laat het na het weken uitlekken en meng er het meegeleverde broed (dat is gewoon geënt graan dat mycelium – oftewel paddenstoelenwortels – bevat) door. Zodra alles gemengd is, doe je het in je paddenstoelenkweekzak en sluit je hem af 

Het wachten 

Nu komt het moeilijke deel: het wachten. Het enige wat je de komende 4-6 weken hoeft te doen is je substraat in de gaten houden en zorgen dat het vochtig blijft (maar niet nat). Je kunt dit doen door het om de paar dagen licht met water te besproeien. De gemakkelijkste manier om dit te doen is om een spuitfles met een nevelstand op een timer te zetten, zodat hij om de paar dagen afgaat. vruchtlichamen zullen zich gaan vormen en uiteindelijk uitgroeien tot volgroeide paddenstoelen die klaar zijn om te oogsten! Snijd ze gewoon met een scherp mes aan de basis af en geniet!

Probeer het zelf!

Nu weet je alles wat je moet weten over hoe je thuis je eigen paddenstoelen kunt kweken! Met een beetje geduld geniet je binnen de kortste keren van verse paddenstoelen. Dus waar wacht je nog op? Ga naar de website van 24 high en koop een kweekset voor mushrooms en probeer het eens! Ik beloof je dat je niet teleurgesteld zult zijn.

https://www.24high.nl/