Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Hoe vind je de goedkoopste occasion

Een eigen auto in bezit hebben is ideaal. Vrij vervoer en je kan gaan en staan waar je wil. Daarnaast is het tevens een stuk sneller en betrouwbaarder dan het openbaar vervoer of de fiets. Echter is de aanschaf van een nieuwe auto een kostenpost die niet iedereen kan betalen. De vaste lasten en variabele kosten kunnen daarnaast behoorlijk oplopen. Een occasion is dan een heel goed alternatief. Tweedehands auto’s heb je in alle merken, van Mercedes tot aan Volvo, en ook voor vrijwel alle modellen zijn tweedehands exemplaren op de markt. Maar hoe zorg je ervoor dat je zo min mogelijk betaald voor een occasion?

Geduld

De uitspraak geduld is een schone zaak gaat ook hier op. Hoewel er een ruim aanbod aan occasions te vinden is, kan geduld hebben zeker worden beloond. Er komen namelijk steeds weer andere auto’s beschikbaar en bovendien wil je geen overhaaste beslissing nemen. Oriënteren is dan ook heel belangrijk in de eerste fase. Je kunt dan uitzoeken waar je naar op zoek bent en wat er mogelijk is voor jouw budget.

Onderhandelen

Zeer belangrijk maar soms toch vergeten bij de aanschaf van een occasion is onderhandelen. Dit geldt zeker wanneer je de auto koopt bij een garage. Onderhandelen is hier namelijk helemaal niet raar maar juist heel gebruikelijk. Zo kun je proberen om de kostprijs om laag te halen, of bijvoorbeeld de eerste onderhoudsbeurten gratis te krijgen. Wie niet onderhandeld benadeeld zichzelf er mee. Als je hier zelf niet goed in bent of je hier niet fijn bij voelt kan het verstandig zijn iemand mee te nemen uit je omgeving die dit wel kan.

Factoren

Uiteindelijk draait de kostprijs om een aantal belangrijke factoren. Het merk auto is bijvoorbeeld van grote invloed. Een Volvo in goede staat zal vrijwel altijd meer waard zijn dan een Opel. Ook de staat van de auto is heel belangrijk. Is er bijvoorbeeld recent onderhoud aan geweest of moet dit nog gebeuren? Je kunt altijd de reparatiegeschiedenis van een auto opvragen voor aankoop. Zo weet je of er binnenkort groot onderhoud aan zit te komen. Tot slot is de manier waarop je de auto koopt ook zeker van invloed op de prijs. Koop je bij een particulier? Dan heb je geen onderhandelingskosten maar ook minder zekerheid. Een tussenhandelaar of garage kan je wel deze garantie geven maar daar betaal je vaak ook wat extra voor.

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over payrolling

Maak de leiding compleet met Appendages!

Een slechte concentratie? Let dan goed op!