Grotebomencheque
Image default
Zorg

Incura blijft zich ontwikkelen

Incura software voor de zorg – inclusief imuis boekhouding en facturatie – is continu in ontwikkeling. Het logopedie, fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie en GGZ EPD zijn geïntegreerd. De ontwerpers streven ernaar zoveel mogelijk administratieve handelingen automatisch te laten verlopen. Functionaliteiten worden geperfectioneerd. De lijst van programma’s waarmee direct een koppeling gemaakt kan worden binnen de Incura omgeving blijft groeien. Een voorbeeld van het laatste is de integratie van Incura en WeSeeDo. Beeldbellen via WeSeeDo is sinds corona immens populair. Niet alle patiëntencontacten kunnen online plaatsvinden, maar een groot deel wel. Zo wijst de praktijk uit. WeSeeDo is een eenvoudige en veilige manier van beeldbellen. WeSeeDo is AVG-proof en voldoet aan de NEN 7510 en ISO 27001 normen. De software wordt regelmatig onderworpen aan zowel interne als externe beveiligings- en privacy-audits. De servers van WeSeeDo die de live-verbindingen mogelijk maken, staan in Nederland. Derden hebben geen toegang tot de gesprekken en eventuele documentatie die uitgewisseld wordt. WeSeeDo-consulten worden door de zorgverzekeringsmaatschappijen vergoed. Een groot verschil met andere beeldbelopties is dat WeSeeDo direct vanuit de browser werkt. Er komt geen app aan te pas. De patiënt hoeft dus geen programma te installeren of applicatie te downloaden. Het enige dat van hem / haar verwacht wordt, is het klikken op een link. Die link stuurt de hulpverlener per mail. Veel zorgprofessionals in ons land werken met WeSeeDo. Logopedisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten en GGZ-medewerkers ervaren allemaal de voordelen van WeSeeDo. 

Fytek voor fysiotherapeuten

Een tweede voorbeeld van een binnen Incura geïntegreerde koppeling is die met Fytek. Deze app met trainingsprogramma’s en thuisoefeningen is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten. In de online omgeving staan meer dan 3000 oefeningen. Door Fytek rechtstreeks aan het EPD te hangen, houdt de fysiotherapeut overzicht. Hij is op de hoogte van de vorderingen van zijn patiënten. De praktische voordelen van Fytek binnen Incura op een rij:

  • cliëntgegevens worden automatisch vanuit Incura opgenomen in Fytek;
  • de therapeut kan gebruikmaken van standaard oefeningen;
  • de therapeut kan individuele oefenschema’s per dag / week / maand aanmaken en deze klaarzetten voor de patiënt;
  • de cliënt heeft via de app op zijn telefoon / tablet direct toegang tot zijn / haar oefeningen (inzien- en afspeelmogelijkheid).