Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Innoveren binnen jouw bedrijf: zo doe je dat!

Er valt altijd wel iets te innoveren binnen een bedrijf, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Van logistieke processen tot de productie, er zijn genoeg onderdelen en machines die aan verbetering toe kunnen zijn. In deze blog bespreken we een aantal elementen die je kan innoveren binnen een bedrijf. Het ene onderdeel zal jouw bedrijf professioneler doen lijken, terwijl de andere innovatie juist praktischer is. Lees verder en ontdek wat de mogelijkheden zijn!

 

Automatiseer de order picking

Door middel van robotisering kan je ervoor zorgen dat de order picking in jouw bedrijf geautomatiseerd verloopt. Hierdoor heb je ook minder personeel nodig. Je hebt alleen iemand nodig die automatische order picking leidt. Daarnaast zullen robots minder snel telfouten maken bij het opstellen van alle orders. 

 

Automatiseer de orderverwerking

Ook de vertaling van een online bestelling naar een order picking kan geregeld worden door een robot. Ook in dit geval heb je minder personeel nodig. De machine zal zo minder snel een telfout of keuzefout maken. Aan de andere kant zal je wel personeel nodig blijven hebben voor spoedbestellingen of retourneringen. 

 

Innoveer de inrichting

Ook de interne inrichting van een bedrijf kan innovatie blijven gebruiken. Denk hierbij aan onderdelen waar jouw kantoorpersoneel mee werkt. Zo kan je automatische verlichtingsopstelling maken die je vanuit een centraal punt kan bedienen, zoals een tablet. Dit bespaart jou en je personeel een hoop moeite. Daarnaast kan deze opstelling zorgen voor een professionele uitstraling. Daarnaast kan je blijven innoveren in de instrumenten binnen een kantoor. Zo zijn er tegenwoordig automatisch verstelbare bureaus, en diverse slimme monitors. Deze monitor worden steeds compacter, waardoor deze makkelijker te plaatsen zijn binnen een kantoor. 

 

Automatiseer het interne transport

Het draait uiteindelijk om het product of de dienst, binnen een bedrijf. Het is natuurlijk belangrijk om het proces van de productie te optimaliseren. Dit proces met fysieke producten kan je automatiseren door het gebruik van transportbanden. Er zijn verschillende transportbanden, zoals rollenbanden, transportkettingen en schakelbanden. Welke variant het gunstigst is in gebruikt, hangt af van het product dat je maakt. Diverse aanbieders staan klaar om jou te voorzien van advies voor het kiezen van een transportband.

https://www.acb-transportbanden.nl/