Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Maak een gezonde lunch gemakkelijker

Het voornemen is er, maar in de realiteit komt er niks van terecht: gezond lunchen. Het is een heel gedoe om al dat eten en drinken fatsoenlijk mee te krijgen naar je werk en het is toch wel heel gemakkelijk om in de kantine voor dat broodje te gaan. En daar zit ook wel iets gezonds op, dus dat is ook goed toch? Is dit herkenbaar voor jou, dan zijn wij er om je te helpen met wat goede tips om toch gezond te lunchen, ook al is de verleiding van de kantine groot of heb je weinig tijd. 

Bereid het voor
Niet iedereen is een ochtendmens, dus ’s ochtends is niet voor iedereen het meest geschikte moment om de lunch voor te bereiden. Als dit ook voor jou geldt is de tip heel simpel, bereid je lunch ’s avonds voor. Zorg bijvoorbeeld dat je het fruit al hebt gesneden (of koop gesneden fruit) of dat alles al klaar staat in de koelkast. Maak het jezelf ook niet té moeilijk, als je van jezelf weet dat je waarschijnlijk niet zoveel moeite gaat doen, plan het dan ook niet zo voor je in. Dan is de kans groot dat je er op dat moment toch de brui aangeeft en de lunch niet voorbereidt, maar weggooit. Zonde dus. 

Zorg dat je niet alleen staat
Je bent vast niet de enige op je werk of op school met het voornemen om gezond te lunchen. Zorg dus dat je het samen met iemand doet! Dan kun je elkaar er ook aan herinneren en elkaar motiveren. Als je jezelf teleurstelt is dat vervelend, maar als je iemand anders teleurstelt is dat altijd nét iets erger. Ben je competitief ingesteld? Hang er dan een wedstrijdelement aan als verplicht koffie halen voor de ander als je de lunch vergeten bent. 

Koop een goede lunchpot
Je kunt het nog zo goed voorbereid hebben, maar als je het in losse bakjes of zakjes meeneemt naar je werk of school kan het zomaar verpest worden. Je yoghurtbakje lekt, dingen vermengen zich met elkaar, et cetera. Met een goede lunchpot tackle je dat probleem, dus dat is dan ook onze laatste tip. Haal een goede lunchpot in huis, met verschillende compartimenten waarover je je gezonde snacks kunt verdelen. 

Personalisatie van je lunchpot
Wil je het nog interessanter maken? Ontwerp dan je eigen lunchpot! Dit kun je doen bij bijvoorbeeld MyMepal. Zij hebben een ruim aanbod aan lunchpotten, maar ook drinkbekers, waterflessen en lunchtrommels. Op hun website maak je gemakkelijk je eigen ontwerp met foto’s, kleuren en teksten. Als je tevreden bent met je creatie bestel je snel en simpel en voor je het weet heb jij je unieke lunchpot al bij je thuis of op kantoor staan.

https://www.mymepal.com/

Gerelateerde artikelen

Vergroot uw naamsbekendheid en laat bidons bedrukken

De mooiste konijnenhokken

Een mobile coffee bar op locatie huren