Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Maak jij de volgende stap in jouw Retail carrière? Dit zijn de mogelijkheden

Maak jij de volgende stap in jouw Retail carrière? Dit zijn de mogelijkheden

Op dit moment is er ontzettend veel vraag naar echte professionals in de retailbranche. Het inkopen en verkopen van kleding, schoenen en andere producten is een vak apart en de retailwereld is een plek waar je veel voldoening uit je werk kunt halen. Het is ook één van de branches waarin omhoog klimmen door de jaren heen ontzettend goed mogelijk is. Elke functie heeft zo zijn eigen takenpakket en daarbij horende verantwoordelijkheden, wat het werken in de Retail des te leuker maakt. Heb jij al jarenlange ervaring in de retail en vind je het tijd om een stap te maken? Lees hier wat de mogelijkheden zijn. 

 

Laat je talenten op de winkelvloer zien

Het werken in een winkel kan veel voldoening geven omdat je continu in contact bent met verschillende mensen. Of je nu in een warenhuis, een kledingwinkel, een schoenenzaak of een opticiën staat, alle klanten komen speciaal naar jou om iets nieuws te kopen. Jij bent dus de aangewezen persoon om de klanten te voorzien van professioneel advies en daarnaast natuurlijk om zoveel mogelijk te verkopen. Hoe jij in de winkel staat en hoe jij de klanten helpt bepaalt voor een groot deel hoe mensen hun dag ervaren; hoe waardevol is dat? Klanten met een glimlach de winkel uit laten gaan, blij met de hulp en blij met hun aankoop, dat is waar het voornamelijk om draait. Naas het werken op de winkelvloer komen er ook andere taken bij kijken zoals het verwerken van nieuwe goederen, het afprijzen van artikelen en het netjes houden van de winkel. Dit maakt de dagen heel divers en vooral wanneer het druk is, vliegt de tijd voorbij.

Ga hogerop op het hoofdkantoor

Wanneer je een ruime ervaring hebt in de Retail branche en op de verkoopvloer, kan nu het juiste moment zijn om te switchen naar een functie op het hoofdkantoor. Door jouw ervaring in de winkel heb je een streepje voor op mensen die alleen maar gestudeerd hebben; jij weet namelijk hoe het er écht aan toe gaat. Op het hoofdkantoor vind je diverse functies zoals buitendienst medewerker, inkoper of administratief medewerker. Allemaal functies waarbij je samenwerkt met veel verschillende mensen op veel verschillende plekken. Het contact met andere mensen blijft, alleen dan met collega’s en niet meer met klanten. Doordat de operationele processen in goede banen worden geleid, loopt alles in de winkel ook een stuk soepeler. Jij kunt vanuit jouw kennis en kunde absoluut jouw steentje bijdragen.

Executive meer iets voor jou?

Wanneer je al tijden als manager of assistent-manager in een winkel hebt gestaan dan is het ook absoluut mogelijk om een stap te maken naar een executive functie. Je zou bijvoorbeeld kunnen solliciteren voor een baan als regiomanager. In de functie als regiomanager ben je niet langer verantwoordelijk voor één filiaal maar heb je meerdere filialen onder je hoede. Jij stuurt de managers in de winkels aan en houdt in de gaten of de budgetten en targets worden behaald. Je bent veel op pad doordat je langsgaat bij de verschillende winkels en houdt een oogje in het zeil op het gebied van HR-aangelegenheden. Zo kun je schakelen met de rest van de teams zodra dit nodig blijkt te zijn. Lijkt dit jou wel wat? Neem dan eens een kijkje op matchfortalent.nl hier vind je veel interessante, openstaande vacatures in de retailbranche. 

 

http://matchfortalent.nl/