Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Portugese Laurier: De meest unieke plant waar je nog nooit van gehoord hebt

De Portugese Laurier, die ook wel de Prunus lusitanica Angustifolia heet in het Latijn, is de perfecte oplossing voor wanneer jij een mooie en vooral ook volle haag wilt. Dat komt omdat deze heester, zoals de ook wordt genoemd, gedurende een langere tijd groen blijft en relatief eenvoudig is in onderhoud. Dit komt omdat je deze plant op vrijwel iedere grond kunt laten groeien. Je hoeft er dus niet speciaal voor aan de slag met het bijvoeden of vervangen van de grond waarin deze laurier wordt geplant. Ook heb je de mogelijkheid om deze plant in zowel de zon, als in de schaduw te kunnen planten. Je hoeft dus geen rekening te houden met het aantal zonuren dat deze plant minimaal zou moeten krijgen. Om je een idee te geven welke voordelen deze prachtige plant allemaal nog meer heeft en hoe je deze het beste kunt verzorgen, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee dus!

 

Het snoeien van de Portugese Laurier

Kies je voor een prachtige Portugese Laurier van hogehagen.nl, dan ontkom je er natuurlijk niet aan om deze af en toe ook even goed te snoeien. Ondanks het feit dat deze haag niet zo snel groeit als veel anderen in z’n soort, is het wel zaak dit bij te houden. Met een groei van zo’n 25 tot 35 centimeter per jaar, kan het dus aardig snel gaan. Daarbij komt ook dat het groeien niet altijd gelijk gaat, waardoor je verschil krijgt in hoogtes. Vooral bij deze prachtige plant wil je dit natuurlijk ten koste van alles voorkomen. De beste periode waarin de laurier kan worden gesnoeid, is wanneer de zomermaanden voorbij zijn en de nazomer begint. Je hebt de keuze om dit te doen met een grote elektrische heggenschaar, maar aan te raden is dit niet. Vooral niet omdat je dan de rest ook kunt beschadigen. 

 

Wanneer plant je de Portugese Laurier

Heb je al een prachtige haag, maar wil je er nog een aantal bij, dan is het goed te weten dat je dit het hele jaar zonder problemen bent doen. Echter is het wel aan te raden dit niet in de wintermaanden te doen en te kiezen voor de maanden september en oktober. Dit is de tijd waar deze plant het beste tot z’n recht kan komen en niet direct actief op zoek hoeft te gaan naar voeding uit de bodem. Om ervoor te zorgen dat de plant voldoende tijd heeft om te kunnen acclimatiseren, is het aan te raden om deze laurier met kluit te poten. Zo kunnen ze nog putten uit de voedingsstoffen die ze nog hebben en kunnen ze daarna rustig wortelen.

 

Tot slot

Wat de portugese laurier uniek maakt, is dat je deze in tegenstelling tot veel andere laurierplanten, gedurende het hele jaar probleemloos kunt planten. Daarnaast groeien ze niet zo snel, waardoor het een stuk eenvoudig is om deze zelf bij te kunnen houden, dan wanneer je voor een andere variant kiest.