Grotebomencheque
Image default
Zakelijk

Proces financiering: een innovatieve oplossing bij vorderingen

In de afgelopen decennia is een flinke toename te zien in het aantal rechtszaken in zowel Nederland als de rest van West-Europa. Dit heeft er toe geleid dat er ook meer behoefte is aan process financiering. Voor bedrijven die gefundeerde en legitieme claims hebben, maar zelf niet in staat zijn om deze uit te winnen, zijn er specialisten die ondersteuning kunnen bieden.

Wat houdt proces financiering in?

 

Vrijwel elke onderneming krijgt er weleens mee te maken: een conflict. Dit kan leiden tot claims. Denk hierbij bijvoorbeeld aan contractbreuken, mededingingszaken of faillissementen. Een aanklager zal veel tijd en geld moeten steken in de zaak. Daarom kan het prettig zijn dit uit te besteden aan een professional. Maar wanneer komt je vordering in aanmerking voor proces financiering? Daarvoor dient meestal aan bepaalde criteria te worden voldaan. Zo is het van belang dat er jurisdictie is in Nederland of een ander land in West-Europa. Ook moet de gedaagde over voldoende vermogen beschikken. Er wordt dan gesproken van een uitwinbare vordering. Ook is vaak een minimaal bedrag aan de vordering verbonden.

Hoe ziet het proces van proces financiering eruit?

 

Eerst zal je veelal worden gevraagd een presentatie van de vordering te geven. Dat kan ook door je advocaat worden gedaan. Daarna wordt door experts vaak een quick scan gedaan. Als deze positief is, volgt een due diligence op de vordering. Vervolgens wordt de vordering geaccepteerd en er wordt een financieringsvoorstel gedaan. Na acceptatie worden fondsen beschikbaar gesteld. In ruil voor financiering ontvangt het bedrijf dat de financiering verzorgt een bepaald percentage van het resultaat van de procedure. De juridische procedure wordt gestart en een ervaren team advocaten zal de zaak grondig analyseren en het best mogelijke resultaat proberen te behalen.

Waarom kiezen voor proces financiering?

 

Het kost vaak veel tijd en geld om een juridische procedure bij conflicten of disputen te doorlopen. Het is in dat geval praktisch als je dit kunt uitbesteden aan een team ervaren advocaten en financiering kunt ontvangen. Het neemt je alle zorgen uit handen en je kunt rekenen op een uitstekend resultaat.